Populairste occasions in Europa

Ford EcoSport 18 1e dash16-12-18. De meeste Europeanen geven bij aanschaf van een tweedehands auto de voorkeur aan een 4WD. Nederlanders kiezen voornamelijk voor airco, trekhaak en navigatiesysteem.

 

 

Auto’s zijn met steeds meer opties uitgerust, zoals een parkeerhulp, climate control of lichtsensoren. Dat maakt autorijden fijner, gemakkelijker én veiliger. Welke opties zijn het meest populair onder Europese automobilisten? AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, is in de data gedoken en ziet dat Nederlanders voornamelijk op zoek zijn naar occasions met airconditioning, een trekhaak en een navigatiesysteem. In Europa is vierwielaandrijving de meest gezochte optie.
Suzuki Jimny 18 lv

Nederlanders en hun trekhaak
Iedere zomer trekken veel Nederlanders naar het zuiden met een caravan achter hun auto. Niet zo verrassend dus dat een trekhaak op de nummer twee staat van gewilde occasionopties. Daarnaast wordt de voorkeur gegeven aan een occasion met een navigatiesysteem, vierwielaandrijving en een panorama dak. Ook houden Nederlanders van luxe en comfort in de auto, want verwarmde stoelen staat op nummer tien in de meest gezochte opties.
Ford EcoSport 18 1e dash

Dit is momenteel de top tien populairste opties voor occasions in Nederland:

Airconditioning
Trekhaak
Navigatiesysteem
Vierwielaandrijving (4WD)
Panorama dak
Cruise control
Volledige servicegeschiedenis
Cruise control, airconditioning
Open dak
Verwarmde stoelen
Top 10 populairste occasionopties in Europa
Naar welke opties in occasions zoeken Europeanen vooral? De vierwielaandrijving is momenteel de meest gezochte uitrusting, gevolgd door de trekhaak en een navigatiesysteem. Het is opvallend dat airconditioning in Nederland op één staat, terwijl deze in Europa gemiddeld op een vierde positie voorkomt – landen als Italië en Spanje kennen immers warmere zomers.

Volgens de statistieken van Autoscout24.nl zijn dit de tien populairste zoekopties in Europa:

Vierwielaandrijving (4WD)
Trekhaak
Navigatiesysteem
Airconditioning
Open dak
Volledige servicegeschiedenis
HU/AU (Duitse APK-keuring)
Panorama dak
Verwarmde stoelen
Xenon verlichting
4WD populair, navigatiesysteem geliefd
Wat opvalt aan de top vijf populairste occasionopties in Europese landen is dat een vierwielaandrijving en navigatiesysteem geliefd zijn; deze komen bij ieder land in de top vijf voor. Naast Nederland, is de trekhaak ook gewild in Duitsland en Oostenrijk, waar deze optie op plaats een en twee staat. Tot slot is te zien dat het open dak voornamelijk in de zuidelijke landen Spanje, Frankrijk en Italië veelgevraagd is en in de top drie voorkomt.

Dit zijn de vijf populairste occasionopties per land:

Duitsland - Oostenrijk - België - Spanje - Frankrijk - Italië - Luxemburg
1. Trekhaak - 4WD - Navigatiesysteem - 4WD - 4WD - 4WD - Navigatiesysteem
2. 4WD - Trekhaak - Airconditioning - Panoramadak - Open dak - Navigatiesysteem - 4WD
3. Navigatiesysteem - Navigatiesysteem - 4WD - Open dak - Volledige servicegeschiedenis - Open dak - Open dak
4. Airconditioning - Airbag - Open dak - Navigatiesysteem - Navigatiesysteem - Volledige servicegeschiedenis - Trekhaak
5. HU/AU (Duitse APK-keuring) - Airconditioning - Trekhaak - Airconditioning - Airconditioning - Panorama dak - Volledige servicegeschiedenis

*België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Spanje zijn onderzocht.

In november 2018 stonden er gemiddeld 260.000 occasions te koop, wat maakt dat www.AutoScout24.nl het grootste aanbod van Nederland heeft.