Mark en Max van der Snel in Prototype Cup Germany met Ligier

18-2-23. Meer Motorsport met vader-zoon Van der Snel eerste Nederlandse team in Duits kampioenschap voor prototypes.
Meer-Motorsport-LMP3-23-rzij.jpg

De 19-jarige Max van der Snel gaat samen met zijn vader Mark als eerste Nederlandse teambreuk aan de Prototype Cup Germany. Het team, genaamd More Motorsport, gaat met de Ligier JS P320 meedoen aan de zes raceweekenden die op de planning staan ​​en onderdeel zijn van de populaire DTM-evenementen en ADAC raceweekenden. Naast races op de Hockenheimring, Oschersleben, Nürburgring en Norisring, wordt er tevens in Nederland geracet op het Circuit van Zandvoort en op het TT Circuit Assen. De LMP3 Le Mans Prototype auto zal technisch worden ondersteund en onderhouden door de ingenieurs en monteurs van Reiter Engineering, dat vorig seizoen al succesvol actief was in de Prototype Cup Germany en de Michelin Le Mans Cup. Voor meer informatie zie: www.more-motorsport.com  
en
www.prototypecup.com
Mark-van-der-Snel-Max-van-der-Snel-23-portretten.jpg

Nieuwe uitdaging
Aankomend raceseizoen zal voor het eerst een Nederlands team inbreken in de Prototype Cup Duitsland, mede topteams en coureurs uit de hele wereld ingebroken. Het Nederlandse raceteam, More Motorsport, wordt vertegenwoordigd door Max en Mark van der Snel. Hun deelname aan de LMP3 aan deze Duitse nationale raceklasse markeert een belangrijke stap vooruit voor het team, dat eerder op nationaal niveau in Nederland is geracet. "Dit is een droom die voortkomt uit mijn vader en mij", aldus Max van der Snel. enorme uitdaging. We zijn dan ook blij met de technische ondersteuning van Reiter Engineering, die ons tweede seizoen zal bijstaan ​​om samen te gaan voor maximale resultaten."
Meer-Motorsport-LMP3-23-boven.jpg

Max van der Snel 
Max (19) racet sinds hij zeven jaar oud is. In 2021 maakte Max zijn debuut in de autosport, toen hij samen met zijn vader Mark deelnam aan de Westfield Cup met een Westfield cup racer. In zijn eerste seizoen werd hij Rookie of the Year. In 2022 deed hij mee om het kampioenschap en werd hij tweede in het eindklassement. Max studeert Motorsport Engineering aan de National Motorsport Academy van De Montfoort University Leicester en is daarnaast parttime race-instructeur bij RSZ (Rensportschool Zandvoort). Mark heeft naast twee seizoenen in de Westfield Cup in 2012 meegedaan aan de Dutch Radical Cup.
Meer-Motorsport-LMP3-23-lzij.jpg

Kalender Prototype Cup
Het seizoen gaat van 28 t/m 30 april van start tijdens het ADAC Racing weekend in Hockenheim.
Van 26 t/m 28 mei wordt er gereden tijdens het DTM weekend op de Motorsport Arena in Oschersleben.
English fans kunnen More Motorsport van 23 t/m 25 juni stimuleren als de Prototype Cup het Formule 1 circuit van Zandvoort aandoet.
Vervolgens zullen de LMP3's voor het eerst sinds 1989 weer racen op het stratencircuit van de Norisring van 7 t/m 9 juli.
Daarna staan ​​de laatste twee ADAC-raceweekenden op de kalender: van 1 t/m 3 september op het TT Circuit van Assen.
Van 13 t/m 15 oktober op het Grand Prix circuit van de Nürburgring.
De Prototype Cup Duitsland wordt georganiseerd door ADAC en Creventic.