Yamaha 700 Ténéré en Rally Edition met smarttphone-connectie

3-11-22. Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition met bijgewerkt instrumentenpaneel, smartphone-connectiviteit en verfijningen in het ABS-systeem.
Yamaha-Tenere-700-MY23-22-rv.jpg

Sinds zijn lancering in 2019 heeft de Ténéré 700 in heel Europa uitstekende successen geboekt. Met meer dan 40.000 verkochte exemplaren heeft de speciale combinatie van een koppelrijk CP2-motorblok van 690 cc met een robuust 'dual purpose' chassis de positie van Yamaha als een van de toonaangevende producenten van Adventure-motoren opnieuw bevestigd. De legendarische Ténéré is wederom dé definitieve motorfiets voor elke ontdekkingsreiziger en avonturier.

De lijn is verder versterkt met de Ténéré 700 Rally Edition met een extra reeks premium upgrades die deze motorfiets geschikt maken voor zelfs het zwaarste terrein, en door de recente introductie van de Ténéré 700 World Raid met een groot actieradius, krijgt elke motorrijder de kans om nu nog verder te gaan dan de Next Horizon.
Yamaha-Tenere-700-Rally-Edition-MY23-22-rv.jpg

Het ongelooflijke potentieel van de Ténéré 700-modellen is aangetoond door fabrieksrijder en merkambassadeur Pol Tarrés, die als eerste op een 2-cilindermachine reed in de Erzbergrodeo en daarbij vele motorrijders op lichte enduromachines overklaste.

Pol werd vergezeld door Tunesië Desert Challenge-winnaar Alessandro Botturi in het Ténéré World Raid Rally Team voor de Africa Eco Race in oktober. En terwijl het raceteam door Afrika raasde, heeft Nick Sanders opnieuw zijn opmerkelijke avontuurlijke geest en de toonaangevende prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid van Yamaha's Adventure-bike aangetoond door wederom een wereldreis te voltooien op zijn Ténéré 700.

Voor 2023 zijn de Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition voorzien van een aantal belangrijke upgrades en verfijningen die het totaalpakket een meerwaarde geven en de positie van deze motoren als 's werelds toonaangevende Adventure-modellen verder versterken. Bovendien is de opmerkelijke Ténéré 700 nu toegankelijker dan ooit met de introductie van de 35 kW-versie voor motorrijders met een A2-rijbewijs*.
*Niet van toepassing op de Ténéré 700 Rally Edition 
Yamaha-Tenere-700-MY23-22-rzij.jpg

World Raid-stijl 5-inch TFT-instrumentenpaneel
Zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition zijn uitgerust met het nieuwe 5-inch TFT-instrumentenpaneel. Dit hoogwaardige dashboard biedt de keuze uit twee schermthema's voor verschillende rijsituaties.

In de "Explorer"-schermmodus ligt de nadruk op de toerentalmeter, zodat de motorrijder zich kan concentreren op het handhaven van het sterkste koppel voor effectieve prestaties bij het rijden op onverharde wegen. Het "Street"-scherm heeft een meer conventionele uitstraling met ronde wijzerplaten in analoge stijl. Beide schermstijlen hebben een duidelijk ontworpen lay-out met goed leesbare pictogrammen en waarschuwingslampjes, zodat de motorrijder zich kan blijven concentreren op de weg of het traject dat wordt afgelegd. 
Yamaha-Tenere-700-Rally-Edition-MY23-22-dash.jpg

Smartphone-connectiviteit
In contact blijven is nu nog gemakkelijker voor Ténéré-motorrijders, want de modellen voor 2023 zijn uitgerust met een Communication Control Unit (CCU) die smartphone-connectiviteit mogelijk maakt. Om deze connectiviteit te activeren, moet de smartphone van de motorrijder eerst via Bluetooth® aan de motorfiets worden gekoppeld via de gratis Yamaha MyRide-app. Zodra de motorrijder een smartphone heeft gekoppeld, toont het nieuwe 5-inch TFT-scherm alle meldingen van inkomende oproepen, e-mails en tekstberichten. Via de app kunnen de belangrijkste parameters van de motorfiets worden bijgehouden en gecontroleerd.

Indien het systeem daarvoor is ingesteld, kan het de motorrijder ook waarschuwen bij elk technisch probleem dat op de Ténéré wordt gedetecteerd. Ook kan het een melding via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een andere contactpersoon die door de motorrijder is aangewezen.

De MyRide-app biedt ook vele andere nuttige functies, waaronder het bewaken van alle belangrijke parameters van de motorfiets, het bijhouden van de afgelegde route en het registreren van de afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hoogteverschillen en nog veel meer. Gegevens kunnen op sociale media worden gedeeld, en vervolgens worden vergeleken en besproken met andere Yamaha Adventure-motorrijders op enkele van de vele toegewijde internetfora en sociale-mediagroepen.
Yamaha-Tenere-700-Rally-Edition-MY23-22-lzij.jpg 

Verbeterde ABS-modi
Het ABS-systeem van het vorige model bood de keuze tussen een AAN- en UIT-modus, maar voor 2023 zijn zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition uitgerust met een verbeterd ABS-systeem met drie standen. Met dit verbeterde systeem, dat al was ingebouwd op het World Raid-model, kan de motorrijder kiezen tussen volledig AAN, voorwiel AAN, achterwiel UIT en volledig UIT.

Volledig AAN is verplicht bij het rijden op de straat. Voorwiel AAN achterwiel UIT is bedoeld voor gebruik bij gematigde off-roadritten waarbij er niet altijd grip op de weg is, terwijl de modus Volledig UIT geschikt is voor extremere off-roadritten.
Yamaha-Tenere-700-MY23-22-lzij.jpg

Voorbedraad voor Quick-shifter
De Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition zijn voorbedraad voor de montage van een optioneel Quick-shifter-systeem dat nu verkrijgbaar is als origineel Yamaha-accessoire. 

Vernieuwde voorremhendel, nieuwe USB-aansluiting, LED-richtingaanwijzers
Voor nog meer duurzaamheid is de voorremhendel opnieuw ontworpen om bestand te zijn tegen accidentele schade als de motorfiets valt. Andere verbeteringen zijn de LED-richtingaanwijzers en een nieuwe USB-aansluiting die de eerdere 12V-aansluiting vervangt. 

Updates voor de Ténéré 700 & Ténéré 700 Rally Edition van 2023
Ook beschikbaar in een 35 kW uitvoering**
5-inch TFT-instrumentenpaneel met twee thema's
Smartphone-connectiviteit
ABS met 3 modi
Nieuwe kleurstellingen en graphics - Icon Blue en Tech Kamo (Ténéré 700)
USB-aansluiting
LED-richtingaanwijzers
Nieuw ontwerp van de voorremhendel
Voorbedrading voor Quick-shifter
**Alleen van toepassing op de Ténéré 700. De Ténéré 700 Rally Edition kan alleen in vol vermogen worden besteld, maar is gehomologeerd voor ombouw.
Yamaha-Tenere-700-MY23-22-la.jpg

Kleuren
Voor 2023 krijgt de Ténéré 700 vernieuwde graphics en nieuwe kleuren: Icon Blue en Tech Kamo.

De Ténéré 700 Rally Edition blijft verkrijgbaar in Heritage White. 

Originele Yamaha-accessoires
Yamaha heeft een breed scala aan originele accessoires ontwikkeld waarmee de Ténéré-motorrijder een uniek gepersonaliseerde Adventure-motorfiets kan samenstellen. De lange lijst van speciaal gemaakte componenten omvat een Akrapovič 'slip-on' uitlaatdemper, Öhlins-vering, verlagingskit, een Quick-shift-systeem en vele andere accessoires voor hogere prestaties, evenals zorgvuldig geselecteerde kits.

Klanten kunnen de kits en accessoires bestellen voordat ze hun nieuwe motorfiets ophalen en deze laten monteren door hun Yamaha-dealer. Alle accessoires in de pakketten kunnen ook afzonderlijk worden gekocht. 
Yamaha-Tenere-700-Rally-Edition-MY23-22-la.jpg

MyGarage app
De MyGarage-app van Yamaha is een snelle en gemakkelijke manier voor klanten om gewoon thuis, op hun smartphone of laptop, een virtuele Ténéré met tal van originele accessoires te bouwen. Met de gratis app kunnen gebruikers accessoires toevoegen en verwijderen om hun ideale Yamaha Adventure-motorfiets te creëren en het eindresultaat in 3D vanuit elke hoek te bekijken.

Dankzij MyGarage hoeft een klant nooit meer te gokken welke accessoires bij zijn motorfiets passen. Nadat de definitieve accessoires zijn gekozen, kan het pakket worden ge-e-maild naar de door de klant gekozen Yamaha-dealer, die de geselecteerde originele accessoires op hun Ténéré zal monteren. 
Voor meer informatie over originele Yamaha-accessoires en -kleding of MyGarage ga je naar www.yamaha-motor.nl