Beide tests zijn direct beschikbaar op aviloo.com, en de PREMIUM Test ook via de ANWB. Het Oostenrijkse bedrijf AVILOO Battery Diagnostics is de drijvende kracht achter de technologisch toonaangevende batterijtests voor elektrische auto’s en plug-in hybriden. In een strategische samenwerking met de ANWB lanceren zij landelijk hun onafhankelijke batterijtests. Nederlandse consumenten en bedrijven kunnen zo voor het eerst een fabrikantonafhankelijke beoordeling krijgen van de staat van hun batterij.

“De batterijen voor elektrische auto’s zijn onderhevig aan natuurlijke verouderingsprocessen en verliezen na verloop van tijd opslagcapaciteit. Tegelijkertijd is het individuele gebruiksgedrag altijd op de een of andere manier van invloed op de staat van de batterij. Met onze TÜV-gecertificeerde technologie maken we deze informatie beschikbaar voor EV- en PHEV-bestuurders in Nederland”, aldus Nikolaus Mayerhofer, CTO en oprichter van AVILOO. AVILOO gaat voor de Nederlandse markt twee tests aanbieden. PREMIUM Battery Test is de meest uitgebreide batterijdiagnose op de markt en geeft gedetailleerde informatie over de conditie (SoH) van de batterij. De FLASH Battery Test, uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt, is de snelste test op de markt en controleert de functionaliteit van de batterij vanuit veiligheidsoogpunt.

“We zijn erg blij dat we Nederlandse EV- en PHEV-rijders de mogelijkheid kunnen bieden om hun batterijen op een eenvoudige, duidelijke en onafhankelijke manier te testen. De oplossingen van AVILOO zijn uitgebreid getest en TÜV-gecertificeerd en onze samenwerking met de ANWB is dan ook erg belangrijk. Met het groeien van de gebruikte EV-markt zal deze nog belangrijker worden. Op deze manier verzekeren we Nederlandse consumenten en bedrijven van nauwkeurige, betrouwbare en onafhankelijke diagnoses van de staat van hun batterijen”, aldus Marcus Berger, CEO en Partner van AVILOO (links op onderstaande foto).
Aviloo-batterijtester-22-Marcus-Berger-l-Nikolaus-Mayerhofer.jpg

Er worden in Nederland jaarlijks meer dan 70.000 nieuwe EV’s verkocht en inmiddels zijn er al meer dan 54.000 tweedehands EV’s verkocht aan particulieren. De waarde van een gebruikte elektrische auto of plug-in hybride hangt grotendeels af van de staat van de batterij, en een batterijtest is daarom een veiligheidsvoorziening bij de in- en verkoop van gebruikte elektrische auto's. De enige manier om achter de staat van de batterij van een elektrische auto te komen, is om deze uitgebreid te testen.

Aviloo-batterijtester-22-apparaat.jpg  De PREMIUM Test is voor € 99,00 verkrijgbaar bij de ANWB of op aviloo.com. De FLASH Test is momenteel alleen verkrijgbaar middels directe B2B-verkoop via de link https://aviloo.com/flash-test-nl.html

De waarde van de aandrijfbatterij van een elektrische auto is afhankelijk van de staat ervan (SoH) en is dus een beslissende factor voor de voertuigwaarde van een EV. Informatie met betrekking tot het aantal gereden kilometers en het bouwjaar zijn niet voldoende voor een professionele beoordeling, omdat het gebruiksgedrag van de vorige eigenaar van doorslaggevende invloed is op de SoH van de aandrijfbatterij. De door de TÜV gecertificeerde AVILOO PREMIUM Test controleert de exacte SoH op onafhankelijk en objectieve wijze, bij modellen van alle merken.

Gebruikers hoeven alleen maar de AVILOO BOX aan te sluiten op de OBD-interface van de auto en de AVILOO-app te openen. De batterij moet volledig worden opgeladen en vervolgens worden ontladen tot 10% lading over een periode van maximaal zeven dagen, waarbij normaal wordt gereden. Tijdens de rit worden miljoenen gegevens verzameld en naar het AVILOO-cloudplatform gestuurd. Na afloop van de test wordt het AVILOO-certificaat met waardevolle informatie over de batterijstatus binnen twee werkdagen per e-mail verzonden.

Tal van prijzen en externe erkenningen (Born Global Champion door WKO Oostenrijk, Houska Prize, EIT Inno Energy, etc.) onderstrepen het succes van AVILOO. AVILOO is een innovatieleider en zet zijn ontwikkelingstraject voort, gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten voor de sterk groeiende markt van elektrische mobiliteit.