Als het favoriete merk van de Fransen* is PEUGEOT natuurlijk ook aanwezig. Het merk met de leeuw toont er zijn laatste innovaties en de snelle elektrificatie van zijn mobiliteitsproducten. De grote ster is de PEUGEOT 408, die op spectaculaire wijze aanwezig is…
De 900 m2 grote PEUGEOT-stand in Hal 4 is te herkennen aan de grote banner met de PEUGEOT-belofte “Everything is more beautiful with Allure”. Op deze stand toont PEUGEOT liefst drie wereldpremières, die ook meteen een goed voorbeeld zijn van de versnelde elektrificatie van het modellenaanbod en van de inventiviteit van het merk:
De innovatieve PEUGEOT 408 is op een ongebruikelijke manier aanwezig. Hij is vanuit alle hoeken te bekijken in een grote transparante bol.
De PEUGEOT e-208 is aanwezig met zijn superefficiënte, volledig elektrische aandrijving. Hij is voortaan 15% krachtiger en heeft een 10,5% grotere actieradius.
Als voorbeeld van elektrificatie binnen alle mobiliteitsoplossingen van het merk, toont PEUGEOT de volledig elektrische PEUGEOT e-Streetzone scooter met een actieradius tot 112 km.

Liefhebbers van elektrische topprestaties kunnen bovendien de PEUGEOT 9X8 HYBRID HYPERCAR bewonderen. De auto is voor het eerst te zien op een autoshow, samen met de PEUGEOT 508 PSE met 265 kW (360 pk) aan plug-in hybridekracht. Beide auto’s zijn ontwikkeld door hetzelfde team van ontwerpers en ingenieurs.
Op een afzonderlijke stand in Hal 3 kunnen bezoekers ook een kijkje nemen bij de waterstof-brandstofceltechnologie. De PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN is niet alleen op de stand te zien, maar ook beschikbaar voor testritten in de omgeving van de autoshow.
Tot slot krijgen bezoekers van de autoshow de kans om op de publieksdagen de meest prestigieuze partners van PEUGEOT te ontmoeten: de coureurs van de PEUGEOT 9X8 HYBRID HYPERCAR, de spelers van Stade Toulousain en Miss France 2022.

Een spectaculaire wereldpremière voor de nieuwe PEUGEOT 408 fastback
Op de beursvloer zijn vier exemplaren van de nieuwe PEUGEOT 408 aanwezig, waar de bezoekers uitgebreid kennis mee kunnen maken. De vijfde PEUGEOT 408 op de beursvloer is echter ook niet te missen: de auto is geïnstalleerd in ‘La Sphère’, een bijzondere, transparante en ronddraaiende structuur van zes meter hoog. Zo kunnen bezoekers de auto écht van alle kanten bekijken. ‘La Sphère’ was voor het eerst te zien in juli bij het Louvre Lens, voor het maken van social mediavideo’s die op 4 augustus werden gepubliceerd. Op de Autosalon van Parijs is hij een volle week te zien voor de bezoekers.
De nieuwe PEUGEOT 408 is een voorbeeld van de inventiviteit van de PEUGEOT-teams. Met een ongeëvenaard fastback-silhouet bevindt de auto zich aan de top van het C-segment. Zowel in de historie van PEUGEOT als in de automarkt in het algemeen is de PEUGEOT 408 de eerste in zijn soort.
Deze uitzonderlijke PEUGEOT is onverwacht en anders. Hij heeft niet alleen een katachtige houding en een unieke uitstraling, ook de technische ontwikkeling is van hoog niveau. Met een focus op efficiëntie en intelligente elektrificatie, met een 165 kW (225 pk) sterke hybride aandrijflijn en geavanceerde technologieën die het rijplezier en gebruiksgemak ten goede komen.
PEUGEOT-new-408-22-lv.jpg
PEUGEOT E-208 en verdere elektrificatie in 2023
Op gebied van elektrificatie loopt PEUGEOT voor op de wettelijke vereisten. In 2030 zijn alle in Europa verkochte modellen van het merk al volledig elektrisch aangedreven. Dat is vijf jaar eerder dan de wet voorschrijft. Vanaf 2023 beschikken alle modellen van PEUGEOT al over een geëlektrificeerde versie, dus voorzien van batterij-elektrische, waterstof-elektrische of hybride aandrijving.
Om dit doel te bereiken versnelt PEUGEOT de introductie van zijn elektrische en geëlektrificeerde modellen. De 3008 en 5008 krijgen als eerste modellen binnen de Stellantis Group een volledig nieuwe, 100 kW (136 pk) sterke hybride aandrijflijn die het brandstofverbruik met 15% verlaagt. Ook introduceert PEUGEOT de E-308 BERLINE en E-308 SW en komt er een vernieuwde versie van de E-208 – sinds begin dit jaar de bestverkochte elektrische auto in Frankrijk.
De nieuwe E-208 maakt gebruik van de technologie van de E-308 en is voorzien van een 115 kW (156 pk) sterke elektromotor (+15% krachtiger dan huidige model) en een nieuwe generatie batterij. Daarnaast zijn verschillende maatregelen genomen om de efficiëntie verder te verbeteren, met als resultaat een actieradius van meer dan 400 km. De elektrische efficiëntie is uitzonderlijk, met een gemiddeld verbruik van slechts 12,0 kWh/100 km (WLTP). Een maatstaf voor het B-segment.
Deze nieuwe PEUGEOT E-208 is eveneens aanwezig op de PEUGEOT-stand.
PEUGEOT-e-208-22-lv.jpg
PEUGEOT 9X8: een racend laboratorium voor toekomstige modellen
Een van de sterren op de PEUGEOT-stand is ook de PEUGEOT 9X8 HYBRID HYPERCAR, de innovatieve auto waarmee het merk sinds juli deelneemt aan de Le Mans Hypercar-categorie van het World Endurance Championship (WEC). In 2023 neemt PEUGEOT met de 9X8 deel aan de bijzondere 100e editie van de 24 Uur van Le Mans.
Met zijn ongeëvenaarde stroomlijn, katachtige uitstraling en hybride aandrijflijn – bestaande uit een twin-turbo V6 met 519 kW (707 pk) achterin en een elektromotor met 200 kW (272 pk) voorin - is de PEUGEOT 9X8 een racend laboratorium voor de toekomstige geëlektrificeerde PEUGEOT-modellen voor op de openbare weg. Dat begint met de PEUGEOT 508 PSE, die als SW ook op de stand aanwezig is. De auto is ontwikkeld door hetzelfde team dat de PEUGEOT 9X8 creëerde en is voorzien van een krachtige plug-in hybride aandrijflijn (265 kW (360 pk)). De 508 PSE is ook voorzien van geëlektrificeerde vierwielaandrijving voor uitzonderlijk rijplezier.

Bezoek Hal 3 voor een testrit met de PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN met brandstofcel
De waterstof-brandstofcel is een intrigerende emissievrije elektrificatietechnologie die perfect past bij het zware werk dat bedrijfsauto’s uitvoeren. Daarom wordt de technologie nu al geleverd voor de middelgrote PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN. Het grote voordeel is dat de waterstoftanks in slechts drie minuten zijn gevuld, goed voor een volledig elektrische actieradius van een paar honderd kilometer. Er gaat dus geen kostbare tijd verloren met het opladen van een batterij.
De brandstofcelexperts zijn aanwezig op een eigen stand in Hal 3, waar het ook mogelijk is om 30 minuten lang een proefrit te maken met een PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN, in de buurt van het Porte de Versailles. Een van de experts rijdt mee.
De PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN heeft een actieradius van 400 km, een vermogen van 100 kW (136 pk), een koppel van 260 Nm, een laadvermogen tot 1.000 kg en een laadvolume tot 6,1 m3.

Volledig elektrische PEUGEOT e-Streetzone scooter als primeur op de PEUGEOT-stand
Op de PEUGEOT-stand is ook aandacht voor de andere mobiliteitsoplossingen van het merk. Naast een wand met informatie over alle diensten die PEUGEOT de gebruikers van zijn elektrische voertuigen biedt, staat de nieuwe elektrische scooter van PEUGEOT Motorcycles: de PEUGEOT e-Streetzone.
Daarmee laat PEUGEOT zien dat het elektrificeren van mobiliteit ook geldt voor tweewielers zoals fietsen en scooters. De PEUGEOT e-Streetzone is straks leverbaar in twee versies: met een of twee batterijen. Die laatste heeft in ECO-modus een actieradius tot wel 112 km.
Met zijn uitneembare batterijen is de PEUGEOT e-Streetzone snel en gemakkelijk op te laden aan elk huishoudelijk stopcontact. Dankzij het bewezen frame en de goede rijeigenschappen is de PEUGEOT e-Streetzone van PEUGEOT Motorcycles ideaal voor in stedelijk gebied.
PEUGEOT-Autosalon-Parijs-22-e-scooter.jpg
Evenementen om niet te missen
Op de publieksdagen van de autoshow krijgen bezoekers de kans om op de beursstand in Hal 4 enkele prestigieuze vrienden en partners van PEUGEOT te ontmoeten.
In de middag van DINSDAG 18 OKTOBER zijn de coureurs van de PEUGEOT 9X8 aanwezig: Jean-Éric Vergne, Paul di Resta en Mikkel Jensen. Tussen enkele media-afspraken door zijn zij beschikbaar voor de fans.
Op WOENSDAG 19 OKTOBER kunnen rugbyfans ’s middags de spelers van Stade Toulousain ontmoeten. Onder andere Antoine Dupont, die in 2021 werd benoemd tot beste speler ter wereld, is aanwezig. De spelers van Stade Toulousain dragen al sinds 1996 het PEUGEOT-logo op hun shirts. Ze wonnen daarmee zeven Franse kampioenschapstitels en vijf Europese titels, waaronder een dubbele in 2021.
Op DONDERDAG 20 OKTOBER is ’s middags Diane Leyre, Miss France 2022, aanwezig op de PEUGEOT-stand.
Een virtueel bezoek voor iedereen: een digitale en meeslepende ervaring op de PEUGEOT-stand
Aangezien niet iedereen naar Parijs kan komen voor de autoshow, biedt PEUGEOT iedereen een digitale en meeslepende ervaring van de beursstand. Als bonus is daarbij exclusieve en innovatieve content te zien.
Via het online platform LeSalon.Peugeot.fr komen bezoekers terecht in een ontvangstruimte, aangekleed in de kleuren van de PEUGEOT-stand op de Autosalon van Parijs.
Vervolgens kunnen ze vrij navigeren tussen verschillende werelden: New, Sport, Electric en Range. Ook kunnen ze kiezen voor een rondleiding op een volledig nieuwe manier: met een exclusieve audiotour die zich aanpast op basis van keuzes van de gebruiker. Zo is de autoshow te bezoeken en het merk PEUGEOT te (her)ontdekken vanuit de luie stoel.
*Jaarlijks onderzoek van YouGov Institute, gepubliceerd in september 2022