Toyota PROACE met nieuwe motor en automaat

Toyota PROACE 19 rv5-2-19. Toyota levert de PROACE nu met een nieuwe aandrijflijn en 8-traps automaat. Bovendien is de nieuweling ook leverbaar als 9 persoons shuttlebus.

 

 

Toyota ontzorgt ondernemers en neemt hen werk uit handen. Een volledig automatische transmissie voor de Toyota PROACE past daar helemaal bij. Tot dusverre was uitsluitend de high performance 2.0 D-4D versie met 130 kW/177 pk voorzien van een automatische transmissie. Nu introduceert Toyota ook een 8-traps automatische transmissie voor de 2.0 D-4D motor met 90 kW/122 pk.

8-traps automatische transmissie voor extra comfort
Transmissiefabrikant Aisin levert de nieuwe 8-traps automatische transmissie voor de PROACE met 130 kW/177 pk. Met zijn soepele schakelgedrag neemt de transmissie de bestuurder werk uit handen, en zet het rijcomfort van de PROACE een nieuwe maatstaf. Nu Toyota ook de 2.0 D-4D motor met 90 kW/122 pk koppelt aan deze Aisin 8-traps automatische transmissie, is de PROACE nog zuiniger en schoner, scherper geprijsd en vooral breder inzetbaar.
Toyota PROACE 19 rv

Primeur voor PROACE Dubbele Cabine Dynamic
Per 1 februari start de verkoop van de PROACE Dubbele Cabine in Dynamic uitvoering met de nieuwe aandrijflijn. Medio maart zijn de eerste exemplaren beschikbaar.
Ten opzichte van de 1,5-liter motor met 88 kW/120 pk en handgeschakelde versnellingsbak is de meerprijs slechts 2.450 euro excl. BTW en BPM.
De CO2-uitstoot is met 149 g/km onderscheidend laag, evenals het gecombineerde verbruik van 5,7 l/100 km. Daarmee is deze PROACE Dubbele Cabine inclusief zijn standaard grote panoramadak, xenon koplampen, lichtmetalen 17-inch wielen en Full Map Navigatie een unieke auto in de markt. Ideaal om hard werken en een goede vrijetijdsinvulling te combineren.
Toyota PROACE 19 int

9-persoons taxi-uitvoering en meer varianten in 2019
Vrijwel direct na de productiestart van de PROACE Dubbele Cabine Dynamic met de nieuwe aandrijflijn komt deze ook beschikbaar voor de PROACE SHUTTLE 9-persoonsbussen. In Medium- en Long-uitvoering is dat dé droomauto van elke contractvervoerder en taxiondernemer. Zeker de geringe emissies (148-150 g/km) en het lage brandstofverbruik (5,6-6,7 l/100 km) bieden deze doelgroep grote voordelen.
Later dit jaar komt de nieuwe aandrijflijn ook beschikbaar voor de PROACE Compact (CDV) en de PROACE Worker en Long Worker (MDV) – de gesloten bestelvarianten – in vrijwel alle uitvoeringen.