Koninklijk overnachten in Spaanse Paradores

Parador de Granada27-12-19. Historische Spaanse Paradores presenteren zich op de Vakantiebeurs, die van 16 t/m 19 januari gehouden wordt in de Jaarbeurs Utrecht. Geniet van overnachten in een kasteel.

 

Wie droomt er niet van een eigen kasteel onder de zon of een echt vakantiepaleis met uitzicht? De meeste dromen zijn bedrog, behalve in Spanje. Daar kun je die droom namelijk wel waarmaken, al is het maar voor even. Hoe? Boek een kamer in één van de indrukwekkende Paradores van de gelijknamige hotelketen die een aantal van de meest authentieke, historische panden van Spanje exploiteert als hotels. Koninklijk overnachten in een burcht of een klooster is niet goedkoop, maar dat geldt helaas voor de meeste dromen. Is de portemonnee onverhoopt toch niet dik genoeg, dan heeft Mevr. Maria Jose Anton van het Spaans Verkeersbureau nog wel een paar handige tips om toch tijd door te brengen in deze unieke onderkomens die zichzelf eindelijk weer eens presenteren op de Vakantiebeurs in Utrecht!
Parador de Cuenca 

Het Spaans verkeersbureau is content met de participatie van Paradores, want deze hotelketen presenteert zich niet vaak aan een groot publiek op evenementen of beurzen. ,,Alleen daarom al zijn we blij dat de Paradores er dit jaar bij zijn’’, vertelt Anton. ,,Spanje is met recht trots op deze hotels die praktisch altijd te vinden zijn in schitterend gerenoveerd Spaans architectonisch erfgoed of het prachtige locaties in de natuur. Denk dus aan oude kloosters, burchten, kastelen en paleizen die op deze manier én nuttig gebruikt worden én bewaard blijven voor het nageslacht. Een win-win situatie voor iedereen en dat zal je als hotelgast zeker ervaren als je ontwaakt in zo’n schitterend pand op een unieke locatie. Hoewel het allemaal boutique hotels zijn, zijn ze relatief toch betaalbaar met prijzen vanaf zo’n 120 euro per nacht per kamer. Ik noem dat betaalbare luxe en daarom adviseer ik iedereen er echt een keer te overnachten want het is onvergetelijk; misschien doe je wel geen oog dicht omdat er zoveel moois te zien is’’, grapt ze.
Parador de Monforte Parador de Arcos de la Frontera 

Overigens hoef je er volgens Anton niet te overnachten om er van te genieten. Zoals elk hotel in de wereld hebben de Paradores ook bars en restaurants die open zijn voor het publiek. ,,Dat vergeten mensen wel eens. Mocht je in de buurt zijn ga er dan zeker eens ontbijten of drink er een glas wijn. De Paradores zijn eigenlijk een soort musea waar je geen kaartje voor hoeft te kopen om er binnen te kunnen. Gewoon doen, want ze zijn allemaal schitterend op de meest overweldigende locaties. Zo is er een Parador in het Alhambra van Granada en was het hotel in Santiago de Compostela al in 1499 een koninklijk ziekenhuis voor alle pelgrims die naar dit bedevaartsoord kwamen. Dat zijn natuurlijk wel imposante plekken om een keer je hoofd te ruste te leggen, toch?’’
Parador de Granada 

Anton kan uren praten over de Paradores, maar wil zeker ook benadrukken dat Spanje zich op de Vakantiebeurs met nog veel meer bestemmingen en thema’s profileert. Met Malaga bijvoorbeeld, in 2020 Europese hoofdstad van Sport en Slim toerisme. En het minder bekende Aranda de Duero is volgend jaar de Europese wijnhoofdstad. Daarnaast komen natuurlijk nog meer toeristische topbestemmingen mee naar Utrecht, zoals de Canarische Eilanden, Andalusië, Aragon, Valencia, Benidorm, Cantabria, Extremadura, Andalucía, Menorca, Ibiza, Formentera en Navarra. Ook de bekende Spaanse hotelketen Iberostar Hotels & Resorts zal van de partij zijn.
Parador de Almagro Parador de Carmona 

Samen gaan ze er een feestje van maken met die kenmerkende Spaanse gastronomische gastvrijheid en karakteristieke muziek en dans. Zeker op zaterdag wordt het met een typisch tapaatje voor de bezoekers van de Vakantiebeurs genieten van de flamenco van danseres Irene Alvarez, begeleid door zangeres Maria Marin en gitarist Alexander Gavilán. Een niet te missen Spaanse Fiesta dus in januari op de Vakantiebeurs in Utrecht!