Win 6-daagse reis naar Innsbruck op de Jaarbeurs

Innsbruck WK wielrennen 18 start27-2-19. Toerisme Innsbruck heeft komend weekend een stand in de Jaarbeurs waar je het WK-parcours van 2018 kunt fietsen. Wie dat het snelste doet wint een 6-daagse in de omgeving.

 

 

In september van het afgelopen jaar vond in Innsbruck het WK wielrennen plaats. Innsbruck zette zichzelf daarmee als ultieme fietsbestemming op de kaart. Komend weekend, tijdens de Fiets- en Wandelbeurs & Bike Motion beurs, kunnen bezoekers zelf het WK-parcours rijden en maken daarmee kans op een geheel verzorgde fietsreis naar Innsbruck.
Innsbruck WK wielrennen 18 brug
WK Wielrennen 2018
Dat Innsbruck als decor werd gekozen voor de wereldkampioenschappen wielrennen in 2018 was verrassend maar eigenlijk ook erg logisch. De uitdagende parcours liepen dwars door de stad, door het Inn-dal en over de omliggende bergen, wat voor een afwisselende route en spectaculaire beelden zorgde. De Nederlandse dames waren uiterst succesvol. Zo boekte Anna van der Breggen een ruime zege tijdens de wegwedstrijd en was Annemiek van Vleuten iedereen te snel af in de tijdrit. Rozemarijn Ammerlaan werd wereldkampioene in de tijdrit van de junioren. Favoriet Tom Dumoulin belandde net naast het podium bij de heren.
Innsbruck Anna van der Breggen
Fietsstage in Innsbruck
Zelf ervaren hoe het is om het wielerparcours van het WK in Innsbruck te fietsen? Dat kan van 1-3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de Bike Motion stand van Innsbruck Tourismus (stand 10.F050) kunnen enthousiaste fietsers een stuk van de sprint afleggen uit het WK-parcours. De allersnelste renner gaat er niet alleen met eeuwige roem, maar ook met een 6-daagse fietsstage voor 2 personen naar Innsbruck vandoor! Voor de simulatie van de WK-rit in de Jaarbeurs wordt de app ‘Zwift’ gebruikt. Deze app maakt het mogelijk vanuit huis of vanuit een sportschool allerlei bijzondere routes te fietsen en vrienden uit te dagen.
Innsbruck WK wielrennen 18 start

Bike City + Crankworx
Innsbruck is niet alleen de ideale fietsbestemming voor wielrenners maar minstens net zo ideaal voor mountainbikers. Vlakbij de stad – in Mutters - is een speciaal Bike Park aangelegd met verschillende routes en playgrounds voor mountainbikers. Met de ‘Bike City Card’ krijgen fietsers toegang tot vele liften in de omgeving om verschillende trailgebieden te ontdekken. Als klap op de vuurpijl is Innsbruck komend jaar van 12 t/m 16 juni weer gastheer van het Crankworx festival. De allerbeste mountainbikers racen en stunten door het Bike Park en laten hun vetste tricks zien aan het publiek. Een must-go evenement voor adrenaline junks, fietsfanaten en liefhebbers van outdoor sports.
Innsbruck Crankworx
Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo'n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen - iconen van de stad - en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.