Pasen is de tijd om uit te gaan met de hele familie

23-3-23. Pasen betekent voor sommigen een mini-vakantie, voor anderen een extra lang weekend. Experiencegift heeft een aantal goede ideeën voor leuke Paasuitjes.
Experiencegift-23-Pasen.jpg

Pasen 2023 komt er aan.Dat betekent dat we massaal van paaseieren snoepen (gemiddeld zo’n 47 stuks per persoon blijkt uit onderzoek van een aantal jaar geleden) en we activiteiten plannen met de familie. Experiencegift, hét Nederlandse giftcard bedrijf voor het geven van een beleving, selecteerde speciaal voor Pasen 2023 de leukste activiteiten voor de hele familie. Samen tijd doorbrengen is namelijk alles waar het nu echt om draait.

Tour naar Volendam en Marken
Stap na de bekende Paasbrunch in de auto richting Amsterdam, waar een tocht door het oer-Hollandse landschap begint. Van een bezoek aan de Zaanse Schans tot een stop in het pittoreske Edam en Volendam, daar waar heel veel inwoners muziekgeschiedenis schrijven. Ga op de foto in klederdracht en hap een haring in de haven. Een familie-uitje bij uitstek!
Experiencegift-23-Zaanse_Schans.jpg

Dagje Amsterdam
Een stedentripje in eigen land, een perfect uitje voor het paasweekend 2023. Kom in alle vroegte aan met de trein op het imposante station Amsterdam Centraal en wandel zo het centrum in naar de Dam. Drink een koffietje, bekijk wat winkels en vervolg jullie weg naar het Museumplein voor een bezoek aan het beroemde Rijksmuseum. Lunch in de bruisende Amsterdamse Pijp en stap – zodra het bijna donker wordt – aan boord van een rondvaartboot. Van een dagje een weekendje maken? Boek dan een leuk hotel via Hotelgift en verleng jouw verblijf.
Experiencegift-23-Amsterdam.jpg

Familiebezoek aan de Efteling
Misschien wel één van de meest populaire Nederlandse familie-uitjes die er is: een bezoek aan de Efteling. Van de pratende boom en de dansende rode schoentjes in het Sprookjesbos tot een ritje in de Vliegende Hollander of de vernieuwde Droomvlucht. Een (paas)activiteit die jong en oud zal bijblijven.

Maak een smartwandeling
De calorieën van de paaseitjes en de -brunch moeten natuurlijk wel worden verbrand. En hoe kun je dit nu beter doen dan tijdens een gezellige wandeling? Maak zo’n wandeling met de hele familie nog net iets leuker door er een spelelement aan toe te voegen. Een smartwandeling brengt je langs de leukste plekjes in diverse steden en daagt je uit raadsels en opdrachten met elkaar op te lossen. Perfect voor de teamgeest!

Ga de natuur in
Familiebijeenkomsten lenen zich uitstekend om de natuur in te trekken. Maak een wandeling door het bos of waai uit aan het strand. Onderweg strijk je nog even neer voor een heerlijke warme chocolademelk of kop koffie. In Nationaal Park de Hoge Veluwe verken je niet alleen 5.400 hectare aan bossen, moerasgebieden en zandduinen, je maakt er ook de mooiste fietstochten op één van de 1.800 gratis witte leenfietsen en bezoekt het ondergronds museum Museonder.
Experiencegift-23-Veluwe.jpg

Huur een E-scooter
E-scooteren: een heerlijke activiteit voor de avontuurlijke familie zonder kleine kinderen. Doe een wedstrijdje wie het hardst kan en ontdek samen een nieuwe omgeving: van Texel tot Limburg en Noord-Holland: een originele manier om bekend of onbekend terrein te verkennen.

Probeer te ontsnappen tijdens een Escape tour
De escape room kennen we inmiddels wel, maar de escape tours winnen ook aan populariteit. Zoals deze tour dwars door de Hofstad. Tijdens de tour door Den Haag verkennen jullie de stad en nemen jullie een duik in het leven van de Prins van Oranje-Nassau. Er waren twee dingen waar Willem III het meest van hield: drinken en vrouwen. Om niet gepakt te worden door zijn echtgenote Sophie, had de koning een geheime gang in zijn huis laten bouwen. Aan jullie de taak om binnen 2 uur de geheime doorgang van koning Willem III te vinden, door het oplossen van lastige vragen en grappige raadsels.

Bezoek een Paasvuur
Paasvuren zijn een eeuwenoude traditie, een traditie die anno 2023 nog steeds veelvuldig wordt nageleefd in met name het oosten en noorden van ons land. Het ontsteken van een groot vuur is volgens historici bedoeld om het begin van de lente te vieren. Weken, soms zelfs maanden, wordt er gewerkt aan het opbouwen van de brandstapel, die op eerste of tweede paasdag wordt aangestoken. Een geweldig schouwspel en origineel uitje voor de hele familie. Boek een hotelovernachting in Deventer en bezoek het beroemde paasvuur van Espelo bij Holten.
Experiencegift-23-Paasvuur.jpg

Over Experiencegift
Experiencegift is een snelgroeiend Nederlands bedrijf en het initiatief van Loes Daniels. Het bedrijf startte in 2014 met een hotel giftcard en breidde later uit met Flightgift en Activitygift. Met meer dan 550.000 hotels, 400 luchtvaartmaatschappijen en 50.000 activiteiten wereldwijd, bieden de giftcards van Experiencegift een groot scala aan belevingen. Het bedrijf behaalde in 2019 de eerste plek voor de Deloitte Fast 50 award en werd in 2020 nogmaals bekroond met de 7e plaats. Meer informatie over de cadeaubonnen is te vinden op:
https://www.hotelgift.com/nl/
https://www.flightgift.com/nl/
https://www.activitygift.com/nl/
Experiencegift-23-Pasen-activity.jpg