Tilburg Spoorpark elke maand een ander thema

Tilburg Spoorpark 19 tekening22-6-19. Met iedere maand een ander thema laat Ticket to Tilburg het beste van Tilburg aan de wereld zien. Het is inmiddels juni en we hebben het zomergevoel al goed te pakken.

 

Fijn dus dat de stad er vanaf komend weekend een nieuwe hotspot bij krijgt waar het heerlijk afkoelen is. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni vindt namelijk de officiële opening van het Spoorpark plaats, de nieuwe voortuin van de stad.
Tilburg Spoorpark 19 tekening
Het multifunctionele terrein van 7,5 hectare groot - voorheen eigendom van Van Gend & Loos - biedt ruimte aan diverse vrijetijdsvoorzieningen en is daarmee tevens het grootste burgerinitiatief van Nederland! Beachvolleybal en andere sporten, een panoramatoren van ruim 30 meter hoog, een stadscamping, een scoutinggroep, bijzondere waterbeken, kunst en horecagelegenheid T-HUIS met rooftop waar bezoekers in alle rust iets kunnen drinken en eten (verwachte opening later dit jaar). In Spoorpark Tilburg is vanaf dit weekend altijd iets te doen.
Tilburg Spoorpark 19 plattegrond
Tilburg Spoorpark 19 legenda
Opening naar verwachting drukbezocht
Dirk de Leeuw, een van de kwartiermakers van het Spoorpark en tevens horecaondernemer achter T-HUIS, is blij dat het Spoorpark na jaren dromen eindelijk werkelijkheid is geworden: “Ik kan niet wachten tot de deuren open gaan en blijven. Het wordt dit weekend behoorlijk aanpoten denk ik! T-HUIS opent eerst als pop-up vanuit het horecapaviljoen van de beachvolleybalclub om vervolgens later dit jaar ons eigen pand te betrekken.” Op het Facebook-event van de opening staan al meer dan 10.000 mensen op geïnteresseerd en aanwezig. Daar zitten mensen zonder Facebook natuurlijk niet bij. Over een jaar is het park volgens De Leeuw nóg mooier. “De laatste planten zijn dan gearriveerd en de nu al aangeplante bomen en struiken zijn langzaam volwassen aan het worden. Het is nu al prachtig hoor, maar over een jaar is de druk van de ketel en kunnen we met z’n allen echt gaan bouwen aan kwaliteit.”

Ontdek het hele programma
Tijdens het openingsweekend pakken initiatiefnemers, betrokkenen, ondernemers en Tilburgse organisaties uit met een vol programma. Allerlei activiteiten waarmee het park zich in de volle breedte presenteert aan de stad. Nieuwsgierig? Check dan het hele openingsprogramma op de website van Ticket to Tilburg.