Ierland - Top 10 uitzichten op de Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way Mailin Head8-5-21. Adembenemde uitzichten waar je ook maar kijkt. Overal langs de Wild Atlantic Way in Ierland. We geven de Top 10 van de allermooiste plekken langs deze schitterende route.

 

Volg de 2500 kilometer lange route van Donegal naar Cork of van Cork naar Donegal en geniet van prachtige landschappen en de indrukwekkende woeste kust. Het zal een reis zijn om nooit te vergeten.
 
1. Malin Head
Dit is het meest noordelijke punt van het eiland Ierland en het schiereiland Inishowen. Malin Head staat bekend om haar woeste kustlandschap. Ga ook zeker kijken bij ’Hell’s Hole’, een enorme grot waar het zeewater bij vloed met bruut geweld om zich heen slaat. In de buurt vindt je ook ’The Devil’s Bridge’, een indrukwekkende, door de natuur gevormde brug over het water.
Wild Atlantic Way Mailin Head
2. Mullaghmore Head
Bezoek op een rustige dag, wanneer het niet te hard waait, Classibawn Castle en geniet van de serene schoonheid van het landschap en de zee. Ga je op een winderige dag een kijkje nemen bij dit kasteel? Ervaar dan de kracht en pracht van de machtige Atlantische oceaan.
Wild Atlantic Way Classiebawn castle Mullaghmore Head
3. Kylemore Abbey
Gelegen aan een meer tussen al het groen van de bergen vindt je Kylemore Abbey. Gebouwd in 1867 en gezien als één van de meest romantische plekjes in Ierland.
Wild Atlantic Way Kylemore Abbey County Galway
4. Killary Harbour
Het uitzicht over Killary Harbour, een haven in Ierland’s grootste fjord, is ongelofelijk. Het wordt omringd door de bergen van Connemara National Park. Als je geluk hebt zie je zelfs nog dolfijnen die een zamlpje proberen te vangen.
Wild Atlantic Way Killary Harbour Galway
5. The Cliffs of Moher
De Cliffs of Moher is één van de meeste bezochte attracties in Ierland. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Aran eilanden, The Twelve Bens (bergketen) in Connemara en op de baai van Galway.
Wild Atlantic Way Cliffs of Moher Clare 
6. Loop Head
In dit compacte gebied vind je prachtige landschappen, zeekliffen, unieke rotsformaties en een enorme diversitieit aan vogels en zeedieren. Beklim de vuurtoren voor het beste utizicht.
Wild Atlantic Way Loop Head
7. Dursey Island
Bekijk de Wild Atlantic Way van de andere kant! Neem de kabelbaan naar Dursey Island en geniet van het uitizcht op de woeste, ruige kustlijn.
Wild Atlantic Way Dursey Island
8. Skellig Michael
Dit UNESCO werelderfgoed was meer dan 1000 jaar geleden een toevluchtsoord voor monniken. De unieke bijenkorfvormige gebouwen zijn een echte must-see. Skellig Michael was ook te zien in Star Wars: The Force Awakens als schuildplaats van Luke Skywalker.
Wild Atlantic Way The Skelligs Kerry
9. Mizen Head
Mizen Head is het meest Zuidwestelijke punt van Ierland. Ook hier vind je prachtige kliffen. Wandel hier over de bijzondere loopbrug (die hier zelfs prijzen voor heeft gewonnen) en geniet van de het uitzicht op de Wilde Atlantic Way.
Wild Atlantic Way Mizen Head
10. Inchydoney beach
Eén van de vele mooi stranden die the Wild Atlantic Way te bieden heeft. Deze is te vinden in County Cork. Hier kun je het hele jaar door genieten van prachtige vergezichten.
Wild Atlantic Way Inchydoney Beach Clonakilty Cork
Meer informatie over toerisme in Ierland vind je op: https://www.ireland.com/nl-nl/