Nieuwe website en gids fietsroutes langs de Loire

Loire kasteel Amboise11-7-18. Pays de la Loire en Centre-Val de Loire zetten deze zomer hoog in op fietspromotie. De waterrijke regio's presenteren een nieuwe website en gids met fietsroues langs de Loire.

 

In samenwerking met uitgeverij Terra Lannoo verscheen zojuist een dikke gids over alle fietsroutes langs de Loire. Terechte aandacht: langs de rivier is een netwerk van 900 km goed onderhouden fietspaden ontstaan, waar fietsers van ieder niveau een hele vakantie lang kunnen genieten van frisse buitenlucht in een prachtige natuur, met overal interessante en culturele pauzeplekken.
Loire fietspad

“De Loire per Fiets’: 900 kilometer in bijna 200 pagina’s
Alle apps ten spijt: veel fietsers zweren nog altijd bij een dikke analoge gids om zich te verdiepen in de routes die ze willen rijden. Met ‘De Loire per Fiets’ hebben ze hun bijbel voor dit deel van Frankrijk te pakken. De gids in de reeks Le Routard/Trotter verdeelt de acht grote routes langs de Loire in 41 etappes. Zo kun je een fietstocht op maat uitstippelen, van een dag tot een weekend tot een hele maand lang. Alle vragen, zoals waar een fiets te huren, waar te eten en te slapen en wat te bekijken, worden door het boek beantwoord. De gids is te koop voor 17.99 euro, online en bij de boekhandel.
Loire gezin fiets 

Nieuwe site www.laloireavelofietsroute.nl voor nog meer fietsfeiten
De nieuwe website is dankzij de vele praktische functies een fijne aanvulling op de gids. Zo kan je online gemakkelijk afstanden berekenen wanneer je een eigen route aan het uitzetten bent. Ook vind je er de meest actuele adresinformatie, bijvoorbeeld qua services als bagagevervoer en fietsreparaties. Op een soort marktplaats is te zien waar welke accommodatie beschikbaar is.

In de Loirestreek werken steeds meer aanbieders hierbij onder het logo ‘Accueil Vélo’: voor fietsers een garantie dat aan hun specifieke wensen kan worden voldaan. Zoals een beveiligde fietsenstalling bij het hotel en op tafel eventueel flink calorierijk eten!
Loire kasteel Amboise

La Loire à Vélo
Al meer dan twintig jaar trekt La Loire à Vélo iedere zomer vele honderdduizenden fietsers naar de Loire vallei. De route kan worden gecombineerd met de EuroVelo 6 die de Atlantische Oceaan met de Zwarte Zee verbindt. Fijn nieuws uit de trein: van 9 juni tot 30 september mag de fiets gratis mee in de Interloire-trein, die vanuit Orléans deze regio's inrijdt.