Tour de France wordt nog meer toeristentrekker

Tour de France 18 Viaduct van Millau9-7-19. Tijdens de touretappes die worden uitgezonden op televisie zal er nog meer aandacht worden besteed aan toerisme in en rond Franse steden en landschappen.

  

Het Frans Bureau voor Toerisme, Atout France, heeft een conventie ondertekend met ASO, de organisatie achter de Tour de France. Het doel is om nog nauwer samen te werken bij de internationale promotie van de vele toeristische bestemmingen die tijdens deze grootse wielerronde voor de camera’s komen. Er is immers zoveel te ontdekken rondom de plekken waar de verschillende etappes worden verreden.
ASO’s Tourdirecteur Christian Prudhomme en Atout France-président Christian Mantei zetten in juni hun handtekening onder het document, onder het toeziend oog van de Franse staatssecretaris Jean-Baptiste Lemoyne. 
Tour de France 18 Geraint Thomas
France.fr als promotie kanaal
De site france.fr wordt een van de belangrijkste kanalen voor de actievere promotie van Tour-bestemmingen. In zes talen wordt aan alle eenentwintig etappes een speciale pagina gewijd, met allerlei tips wat je in de buurt van die etappe kunt doen. Daarbij wordt gewerkt met thema's als ‘Cultuur’, ‘Sport’, ‘Belevenis’ en ‘Retro fietsen’. 
Op televisie zullen promotiefilms van anderhalve minuut worden verweven met de internationale Tour-uitzendingen, met meer informatie over de steden en landschappen die tijdens de etappes voorbijkomen.
Tour de France 18 bergetappe
De leukste toeristische attracties op de route van de Tour
Activiteiten die toeristen kunnen inspireren om extra te genieten van Frankrijk zijn in de Champagnestreek bijvoorbeeld het bezoek van wijnkelders of het maken van een ballonvaart, in de Elzas en Lorraine het bezoeken van het kasteel dat een inspiratiebron was voor decors in ‘Lord of the Rings’ of het ontdekken van het imkervak, in de Vogezen het maken van lange wandelingen, in Bourgogne Franche-Comté de mooie architectuur, de vele Premiers Crus en muziekfestival Les Eurockéennes, in Lyon de mooie musea en gastronomische nouveautés; in Occitanie de katharenkastelen, de wegen naar Santiago de Compostella en talloze buitenactiviteiten, in Alpes Mont-Blanc de 100%-sportmogelijkheden en in Parijs kun je zelf op de fiets de leukste culinaire,  artistieke en culturele tochten maken.  
Tour de France 18 Viaduct van Millau
De Tour de France 2019 duurt van 6 t/m 28 juli en volgt een traject van 3.460 kilometer door de mooiste landschappen van Frankrijk.  Tijdens de eenentwintig etappes worden zeven Franse regio’s doorkruist, terwijl miljarden tv-kijkers in honderdnegentig landen meekijken. Nederland kent een trouwe schare van bijna een miljoen fans die een groot deel van de uitzendingen volgen.