Frankrijk betovert de feestdagen in de bergen

Courchevel vuurwerk2-12-18. Sprookjesachtig feest. In de met een dikke laag sneeuw bedekte Franse bergen krijgen Kerst en Nieuwjaar een extra feestelijke glans. En overdag skiën natuurlijk!

 

 

KerstSoms ademt een plek gewoon magie. Een magie van bergen en sneeuw, waar traditionele chalets, torentjes en witte poedersneeuw elkaar afwisselen. Zodra december om de hoek komt kijken, worden we ondergedompeld in de kerstsfeer. Hieronder nog vijf redenen om deze keer de feestdagen in de sneeuw door te brengen. 

Saint-Gervais Mont-Blanc, Châtel et Praz de Lys
Als het op kerstverlichting aankomt, halen St-Gervais Mont Blanc, Praz de Lys - Sommand en Châtel alles uit de kast: dennenbomen vol lichtjes, pistes die verlicht worden met fakkels en veel activiteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld in Praz de Lys-Sommand, waar het skigebied gedurende twee weken wordt voorzien van animatie. Kinderen kunnen daar deelnemen aan tal van workshops waar ze kerstversiering leren maken, op avontuurlijke wandeltochtjes gaan, zelf koekjes bakken of hun eigen kerstbal in de boom van het dorp mogen hangen.

Kerst in de bergen
Geniet van de kerst in de bergen, van de magie van de eerste sneeuwvlokjes, de traditionele liedjes die door de gezellige straatjes weerklinken, de ijssculpturen, de kersthows, de sfeervolle verlichting, het vuurwerk, de heerlijke geur van warme chocolademelk. Deze magische kerstsfeer zult u dit jaar vooral in Val d’Isère, Val d’Arly, l’Alpe d’Huez en Valloire terugvinden.
Val d Isere sneeuwpop

Voor de kinderen
Ook deze winter is er veel leuks te doen speciaal voor kinderen. Chamrousse heeft een pistespel bedacht dat door het bos van het Plateau de l’Arselle loopt. Het doel? Zo snel mogelijk het chalet van de Kerstman en de « fantastische snoepjesfabriek » terugvinden. La Clusaz viert haar jaarlijkse Festival des Pestacles de Père Noël. Een street art festival waar goochelaars, poppenspelers, vertellers, jongleerders, muzikanten en dansers samenkomen. Ook in de skigebieden Valberg, Pralognan-la-Vanoise, Les Gets en Sauze-Super-Sauze is er een hele week lang van alles te doen voor kinderen.
Chamrousse

Beleef de jaarwisseling op de piste
Na een magische kerst in de bergen gaat het feest verder op de dansvloer! Het Pyrenese skigebied Peyragudes viert de jaarwisseling groots, inclusief vuurwerk op de landingsplaats Altiport 007 in Peyresourde-Balestas. Tignes nodigt je uit voor een geweldige avond vol feest en muziek op de hoogste outdoor dancefloor van Europa! Tip: houd je ski outfit aan, want je danst in de sneeuw van Tignes le Lac. Op klokslag 12 uur: vuurwerk XXL! En voor zij die een beetje feestelijke warmte zoeken, is er nog La Plagne met het beroemde niewjaarsfeest La Nuit du Pompon Rouge. Met dit jaar als thema ‘tropical’. Op het programma: lichtshows, artiesten en een outdoor discotheek tot na middernacht. 
Courchevel vuurwerk