Lyon en Clermont-Ferrand interessante steden

Lyon winkel18-9-18. Als je toch in de Auvergne-Rhône-Alpes bent denk dan aan Lyon, waarvan het centrum op de werelderfgoedlijst staat, en Clermont-Ferrand met zijn industrieel verleden.

 

 

De regio Auvergne-Rhône-Alpes is een aantrekkelijke reisbestemming, en zeker voor stedentrips. Wie kent niet de faam van Lyon als hoofdstad van de gastronomie? Een rising star qua toerisme is Clermont-Ferrand, de thuishaven van bandenmerk Michelin en de toegangspoort naar het vulkanisch landschap van de Auvergne.

Lyon, een metropool met een menselijke maat
Met veel trots nam Lyon in 2016 de titel ‘Beste Europese Weekendbestemming’ in ontvangst (World Travel Awards). Bezoekers raken dan ook niet snel uitgekeken in deze stad waarvan het complete centrum - terecht - op Unesco-werelderfgoed staat. Van een meer dan tweeduizend jaar oud theater en middeleeuwse straatjes tot de meest moderne architectuur: Lyon heeft het allemaal.
Lyon winkel

Je raakt er ook niet snel uitgegeten: Lyon telt meer dan vierduizend restaurants, het hoogste aantal per inwoner in Frankrijk. De naam Paul Bocuse is voor altijd aan de stad verbonden, maar de klassieke keuken is zeker niet de enige in town. Met de Lyon City Card leer je de stad eenvoudig en voordelig kennen. Hij geeft gratis openbaar vervoer, gratis toegang tot meer dan twintig musea, een stadswandeling met gids, een boottochtje of busrit en nog veel meer.

Clermont-Ferrand: een industrieel verleden, een bruisend heden
Clermont-Ferrand is de hoofdstad van de Auvergne en ligt aan de voet een rij vulkanen. Deze ‘Chaine des Puys’ staat sinds juli op de Unesco-werelderfgoedlijst en is vanuit de stad uitstekend te bezoeken. Bijvoorbeeld door met een treintje naar het hart van een oeroude open vulkaan te rijden, de Lemptégy. Of op de top van de Puy de Dôme de Romeinse tempel van Mercurius te bezoeken.
Clermont Ferrand uitzicht kathedraal

De geschiedenis van de stad zelf gaat tweeduizend jaar terug en omvat onder meer een rijk industrieel erfgoed. Zo kan je in het museum ‘L’Aventure Michelin’ alles ontdekken over het wereldberoemde bandenmerk dat z’n tijd steeds ver vooruit was. Ook de kerk Notre-Dame du Port is een bezoek meer dan waard. Als onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella staat hij ook op de Unesco-lijst.
Michelin aventure Citroen