Morvan routes voor toeristische en sportieve fietsers

Morvan mountainbike16-9-18. Het Regionaal Natuurpark van de Morvan heeft in samenwerking met de gemeentes van de Morvan, een netwerk van toeristische en sportieve fietsroutes gecreëerd.

 


Of je nu van kleine wegen, erfgoed of natuur houdt, er is voor elk wat wils. Om te doen met familie, vrienden of uw geliefde, er is altijd wel een route die bij je past.
Morvan Bos fietser

VOOR LIEFHEBBERS VAN SPANNENDE ROUTES OF LANGE TOCHTEN:
Er zijn twee grote routes die u door alle landschappen van de Morvan voeren. Ze staan niet op de IGN-kaart, maar je kunt de kaarten en GPX-bestanden downloaden.
* De sportieve route van 358 km is redelijk pittig en biedt veel uitzichtpunten. Deze route loopt over de ‘grote cols’ van de Morvan.
* De toeristische route van 304 km op zijn beurt is verbonden met fietsroutes zoals de Tour de Bourgogne à vélo ® en de vrije fietspaden (voie vertes).
Morvan mountainbike

VOOR LIEFHEBBERS VAN DAGTOCHTEN:
4 ontdekkingsroutes van het formaat dagtocht. Rondritten van ongeveer 100 km voor 4 keer plezier van het noorden naar het zuiden van het massief. Ze staan op de IGNkaart, maar ze zijn niet bewegwijzerd. Je kunt echter wel de kaarten en de GPXbestanden downloaden.
* Het circuit van de Avallonnais voert je van interessante plaatsen naar valleien en laat je kennismaken met uitgestrekte landschappen en coulisselandschappen, via Avallon en Vézelay.
Avallon
* Het circuit van de Autunois, over de toppen van de Bourgogne, leidt u van het Bois du Roi naar Bibracte en terug door de vallei van de Arroux om je te laten begrijpen waarom Uchon bekend staat als de prachtige ‘parel van de Morvan’.
Uchon Rochers
* Het circuit van de Grote Meren van de Morvan, tussen meren en rivieren, biedt je de gelegenheid om de 6 grote stuwmeren van de Morvan te ontdekken.
* Het circuit van de toppen van de Morvan, dat begint in Château-Chinon, loopt langs de Gorges de la Canche, klimt vervolgens naar de Haut-Folin en daarna naar Larochemillay en de Mont Genièvre.
Vézelay klaprozen

VOOR LIEFHEBBERS VAN TOCHTEN VOOR EEN HALVE DAG
19 rondritten van 14 tot 50 kilometer
Deze rondritten, die de streek doorkruisen, hebben een speciale bewegwijzering. Ze zijn gemaakt voor mensen van een gemiddeld sportief niveau en ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar die regelmatig fietsen. Op de kaart vindt u een beschrijving van de route met een indicatie van de hoogteverschillen, de richting van de bewegwijzering en de kleur van de wegwijzers.
Voor de routemarkeringen gebruikt men dezelfde moeilijkheidsgraden als voor skipistes: van groen tot zwart. Dit helpt om onaangename verrassingen te voorkomen en goed voorbereid op pad te gaan.
Het project omvat ook: 26 cols, omschreven door de Franse Wieler Federatie, die zijn geïdentificeerd en herkenbaar gemaakt door middel van borden aan de voet van de hellingen.
Voor meer informatie is er een gratis fietsgids beschikbaar in alle toeristenkantoren van de Morvan.
Bibracte Mont Beuvray

2 websites die je niet mag missen:
www.tourisme.parcdumorvan.org (rubriek « A pied, à cheval, à vélo ») en www.morvanvtt.fr