Duitsland is verassend in elk jaargetijde - ook in herfst en winter

Moselsteig wandelen23-10-21. Van een spiksplinternieuw bezoekerscentrum in het Zwarte Woud tot kindvriendelijke sneeuwpret op de Kranzberg in Beieren. Duitsland is in elk jaargetijde weer verrassend.





Harz Burcht Falkenstein
Nieuw nationaalparkcentrum Zwarte Woud
Midden in het Nationaal Park het Zwarte Woud geeft een interactieve tentoonstelling in het nieuwe Nationaalparkcentrum uitgebreid informatie over het bos. Te midden van de afwisselende natuur van het noordelijke Zwarte Woud is dit centrum leuk om meer over de natuur te ervaren. De opvallende architectuur van het gebouw verdient extra aandacht. Een skywalk biedt uitzicht op de omgeving. Het centrum vormt ook een ideaal startpunt voor uitstapjes in de regio.
Meer informatie over het Nationaal Park het Zwarte Woud
Zwarte Woud Nationalparkzentrum
Langeafstandswandelingen in Rijnland-Palts
In Rijnland-Palts, dat niet ver van de Nederlandse grens ligt, is het landschap heuvelachtig. Hier zijn prachtige rivierdalen, steile wijngaarden, trotse kastelen en indrukwekkende rotskloven te vinden. Deze deelstaat is bij uitstek geschikt voor mooie wandelingen, bijvoorbeeld op de Moselsteig en de Eifelsteig met hun magnifieke vergezichten.
Rijnland-Palts. Onze oorsprong. Uw bestemming.
Moselsteig wandelen
De Teutoschleifen in het Tecklenburger Land
Dichte bossen en smalle paden, bizarre rotsformaties en fantastische vergezichten – de natuur in het Tecklenburger Land is imposant. De Teutoschleifen gaan door een relatief klein gebied, maar zowel het landschap als de moeilijkheidsgraad van de wandelingen variëren behoorlijk. De trajecten zijn halve of hele dagtochten en kronkelen in de buurt van de Hermannsweg die door verschillende regio's komt. Het pittoreske vakwerkplaatsje Tecklenburg vormt het centrum van de streek. Het hooggelegen stadje is een mooi punt om te genieten van het uitzicht over het Münsterland.
Wandelroutes in het Tecklenburger Land
Teutoburger Wald hefstkleuren
Op de fiets of te voet langs de Oranjeroute
Veel Oranjerouteplaatsen liggen in heuvelachtig gebied. De herfsttinten maken de hellingen extra mooi. De komende weken vormen dus een ideale tijd om de roots van het Nederlandse koningshuis op de fiets of te voet te ontdekken. U kunt kiezen uit drie bewegwijzerde fietstrajecten of langs bestaande langeafstandroutes op de Oranjeroute fietsen. Vanuit de Oranjerouteplaatsen kunt u ook prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld over de Lahnhöhenweg of bij Wernigerode en Stolberg in de Harz.
Meer weten over de Oranjeroute?
Braunfels Schloss Braunfels Herbst

Winterplezier in de Alpenwelt Karwendel
Bevroren meren, heldere luchten boven de witte bergen, besneeuwde weiden ... het landschap in de Isarvallei in Beieren is gewoon magisch, en de goed onderhouden winterwandelpaden zijn een waar genoegen. Het zonnige hooggelegen dal is een paradijs voor wintersporters. Of het nu om beginners of gevorderden gaat - elke langlaufer vindt hier een loipe op zijn of haar niveau. Het familieskigebied op de Kranzberg biedt voor gezinnen volop sneeuwpret. In een van de gezellige hutten kunnen toeristen terecht voor een smakelijke maaltijd.
Meer over de Alpenwelt Karwendel
Isartal sneeuw