Duitsland het beste campingland van Europa 2019

Kellerwald Edersee11-7-19. Duitsland mag zich verheugen in een toenemende toeristenstroom vanuit Nederland. Hotels en accomodaties noteren een stijging van 3%. Bovendien is Duitsland het beste campingland van Europa 2019.

 

 

Van januari tot en met april 2019 registreerde het Bundesamt für Statistik 23,8 miljoen internationale overnachtingen in Duitse hotels  en accommodaties met ten minste tien bedden. Dit is een stijging van 3,0 procent ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. 
"De late datum van de paasvakantie in april van dit jaar leidde tot een bijzonder groot aantal reizen vanuit de belangrijkste Europese markten. We registreerden een groei met dubbele cijfers uit Nederland, Italië, Spanje, Denemarken en Zweden", verklaart Petra Hedorfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Toename overnachtingen Nederlanders
Het aantal overnachtingen van Nederlanders steeg in april 16,6 procent ten opzichte van de maand april in het voorgaande jaar. In de eerste vier maanden van dit jaar was er een groei van 5,2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2018. 
Kellerwald Edersee
Campingbestemming
Ook als campingbestemming is Duitsland toenemend populair bij Nederlanders. Volgens een onderzoek onder bijna 30.000 gebruikers van het online reisportaal Zoover.nl steeg Duitsland van de negende plaats in 2016 naar de eerste plaats in 2019.  Duitsland scoorde 8,47 punten, gevolgd door Oostenrijk (8,39), Tsjechië (8,02), Frankrijk (7,95) en Luxemburg (7,85).

Beste campingland
Duitsland wint daarmee de ‘Zoover Award voor beste campingland van Europa 2019’. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, heeft de felbegeerde consumentenprijs in ontvangst genomen. De prijs is toegekend op basis van 29.752 beoordelingen die de afgelopen twaalf maanden op Zoover zijn geplaatst. Er is hierbij gekeken naar de gemiddelde waardering van campings in Europa met uitzondering van Nederland.
Duitsland Zoover Award 19 Michaela
Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, legt uit waarom Duitsland door Nederlandse kampeerders in toenemende mate gewaardeerd wordt: “Naast een goede bereikbaarheid en prijs-kwaliteitsverhouding, waarderen onze campinggasten de regionale verscheidenheid, de toeristische infrastructuur en de gastvrijheid. Je ziet nu dat de professionalisering van het campingaanbod zich uitbetaalt. Ook de prachtige zomers van de laatste jaren hebben bijgedragen aan wunderbare zomervakanties in Duitsland!”
Meer informatie over vakantie in Duitsland: www.germany.travel - www.oranjeroute.nl