Zeitlose Schönheit stillevens tentoonstelling in de SKD in Dresden

19-10-23. De Staatliche Kunstsammlungen Dresden (SKD) kondigt de tentoonstelling "Zeitlose Schönheit" aan.
Saksen-Dresden-SKD-23-Zwinger.jpg

Een meeslepende verkenning van het genre "stilleven" met meesterwerken van befaamde schilders zoals Frans Snyders, Balthasar van der Ast, Jan Davidsz. de Heem, Adriaen van Utrecht, Willem Claesz. Heda, Abraham Mignon, en Rachel Ruysch. Meer dan 80 werken worden er getoond. Deze veelzijdige tentoonstelling, die op 17 november 2023 van start gaat, werpt een diepgaand licht op de geschiedenis, betekenis, inhoud en functie van stillevenkunst. De tentoonstelling is tot 1 september 2024 te bezoeken. 
Saksen-Dresden-SKD-23-Jan-Davidsz.jpg

Het genre "stilleven" heeft door de eeuwen heen kunstenaars en kunstliefhebbers gefascineerd. "Zeitlose Schönheit" neemt bezoekers mee op een reis door de tijd, van de vroegste dagen van dit genre tot de moderne interpretaties ervan. De tentoonstelling onderzoekt de oorsprong van het stilleven, de evolutie ervan en de diverse manieren waarop kunstenaars dit genre hebben benaderd.

De tentoonstelling "Zeitlose Schönheit" belicht niet alleen de esthetische schoonheid van stillevenkunst, maar werpt ook een kritische blik op de rol ervan in de kunstgeschiedenis. Bezoekers zullen zich verwonderen over de rijkdom van symboliek en verhalen die verborgen liggen in de alledaagse objecten die op doek zijn vastgelegd.

https://gemaeldegalerie.skd.museum/ausstellungen/zeitlose-schoenheit-eine-geschichte-des-stilllebens/