Wereld Pinguïn Dag vieren met Australis

Film 30Australis Magelhaense pinguins tumble24-4-18. Morgen, 25 april, viert expeditie- en cruisemaatschappij Australis de Wereld Pinguïn Dag. Daarbij gaat speciale aandacht uit naar de Magelhaenpinguïns.

 

Australis vaart met twee speciale cruise expedities door Patagonië en Vuurland op de cruiseschepen Ventus en Stelle. Deze gebieden worden bewoond door grote kolonies Magelhaenpinguïns, waar gedurende de reis speciale aandacht naar uitgaat tijdens lezingen aan boord. Een kans om de gasten te informeren over de noodzaak om de leefomgeving van de pinguïn te beschermen, één van de uitgangspunten van deze Wereld Pinguïn Dag.     
Australis Patagonie Stella     

Wereld Pinguïn Dag      
De Wereld Pinguïn Dag is door verschillende dier- en milieuorganisaties in het leven geroepen om het leefgebied van de pinguïn te beschermen. Op deze dag vertellen verschillende organisaties – waaronder Australis – meer over hoe het met de pinguïns gesteld is en wat we kunnen doen om de dieren te beschermen. Volgens wetenschappelijke rapporten is de populatie pinguïns in de afgelopen 100 jaar sterk afgenomen. Naar schatting zijn er ongeveer 5 miljoen en 17 soorten van deze niet-vliegende zeevogels. Sommige pinguïnsoorten lopen echter het risico om te verdwijnen. Van de Galapagos-pinguïn zijn er nog maar 5.000 en van de Geelogige pinguïn nog slechts 1.600.            
Australis Magelhaense pinguins Patagonie
Australis met een missie           
Tijdens Wereld Pinguïn Dag zijn er aan boord van de Ventus en de Stelle speciale lezingen over de Magelhaense pinguïns, naast de verhalen over glaciologie, flora en fauna expedities. Dit middelgrote pinguïn ras, te herkennen aan zijn witte ringvormige aftekeningen, is het best te spotten op de Tucker eilanden en het Magdalena eiland. Op dit laatste eiland komt jaarlijks een kolonie van 120.000 pinguïns samen om zich voort te planten.
Australis Patagonie rib
“Toen Australis 27 jaar geleden met deze routes begon, bestond de populatie slechts uit 6.000 pinguïns. Vissers jaagden op hen om ze als aas te gebruiken voor het vissen van spinkrab. Samen met de autoriteiten van het gebied, hebben we beveiliging voorzien op het eiland om de dieren te beschermen, waardoor de populatie kon groeien”, aldus Frederic Guillemard, Australis Europa en Azië-manager.
De route van expeditie- en cruisemaatschappij  Australis met vertrek van Ushuaia (Argentinië) of Punta Arenas (Chili) leidt door de Straat van Magellan, het Beagle kanaal en Kaap Hoorn. “De meest maagdelijke route van Patagonië zoals deze eeuwen geleden door Magellan of Darvin werd waargenomen en waar allerlei diersoorten nog in overvloed aanwezig zijn”, aldus Guillemard.Voor meer informatie: www.australis.com      
Australis Patagonie ijsbergen  
OVER AUSTRALIS
Australis logoAustralis is een expeditie-cruisemaatschappij die al ruim 27 jaar de zuidelijke wateren rondom het Chileense en Argentijnse Patagonia bevaart. Gasten kunnen inchecken voor een 3 tot 8 nachten durend avontuur aan boord van een van de twee Australis schepen, de Stella Australis of de Ventus Australis. Deze kleinschalige schepen bieden ruimte aan maximum 210 passagiers en alle cabines bieden uitzicht op zee en zijn te boeken in verschillende categorieën. Het panoramadek, lounges en restaurants maken van een cruise naar Patagonia een onvergetelijke beleving.