KLM viert 100 jaar met uitdelen van vilten huisjes

KLM huisje 100 3x8-10-19. Een grachtenpand van vilt uit oude uniformen. Dat deelde de KLM gisteren uit aan duizenden klanten om het 100-jarig bestaan te vieren.

 

 

KLM bestaat 100 jaar en deelde op maandag 7 oktober aan duizenden passagiers een zéér bijzonder cadeautje uit, namelijk een Amsterdams grachtenpandje met klokgevel, gemaakt van de oude uniformen van KLM-stewardessen geproduceerd door de bijzondere mensen van i-did.
KLM huisje 100 bouw

Opgebouwd uit i-did vilt gemaakt van oude KLM-stewardessen uniformen
Je zou het letterlijk 'recyclen in een nieuw jasje steken' kunnen noemen. Waarbij het niet alleen draait om het recyclen van hoogwaardige materialen, maar ook om het geven van een nieuw doel in het leven aan gemotiveerde mensen.
Het past in het streven van KLM om zoveel mogelijk producten te hergebruiken. Na jaren trouwe dienst worden de uniformen vervangen door nieuwe. Het materiaal van de oude uniformen is van een dusdanige kwaliteit dat het nog uitstekend voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Waarbij de iconische blauwe kleur terugkomt in de gecreëerde nieuwe producten.
KLM huisje 100 label

Deze missie resulteert onder andere in de eerder gelanceerde KLM100-collectie met naast het vilten huisje, schoudertassen, bagagelabels, sleutelhangers, laptophoezen en portefeuilles. Allemaal gemaakt van het zachte en supersterke blauwe 'KLM-vilt' door de bijzondere mensen van i-did. “Niet alleen zijn onze producten zo bijzonder, juist ook de mensen die ze hebben gemaakt. Ze maken deel uit van het i-did team. Mensen met een langdurige bijstandsuitkering helpen we om weer een werkend leven op te bouwen. Waarbij door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer de talenten en interesses worden herontdekt. En met succes! Onder begeleiding van een uitstroomcoach vindt het grootste gedeelte van de i-did mensen langdurig een nieuwe baan” aldus Mireille Geijsen van i-did.
KLM huisje 100 3x

i-did is gespecialiseerd in het maken van akoestische interieurproducten, tassen en accessoires van gerecycled vilt. Naast dit project voor KLM produceren zij voor meerdere bedrijven verschillende producten uit gerecycled vilt, zoals IKEA, Heineken en de Efteling. 

Meer over i-did:
KLM huisje 100 1x280Circulair en sociaal

Wij geloven in een sociale en circulaire samenleving. Een samenleving waar iedereen een bijdrage levert om de cirkel draaiend te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom begeleiden we mensen die lang in de bijstand hebben gezeten naar werk. Ook ontdekten we dat niet meer draagbare kleding een nieuwe grondstof oplevert. Een hoogwaardig kwaliteit vilt, waarin het karakter van de oorspronkelijke kleding is terug te zien. We gebruiken ons gerecycled vilt voor mooie design producten zoals tassen en nu ook als toepassing voor interieur design producten die de akoestiek van een ruimte enorm verbeteren.

Wij begeleiden mensen naar werk
Mensen die al echt lang in de bijstand zitten. Of nooit uit de bijstand zijn geweest. Dit zijn onze deelnemers die wij helpen ontwikkelen, door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. We maken akoestische interieurproducten, tassen en accessoires van gerecycled vilt.

De stap naar succes
We maken het verschil door de deelnemers te laten ervaren hoe leuk werk kan zijn. Ieders talent wordt herontdekt, verder ontwikkeld en versterkt. Onze uitstroom coach helpt daarna in het actief zoeken en bemiddelen naar een eerste baan. En zo stromen het grootste gedeelte van onze deelnemers uit naar langdurig werk. Meer informatie: https://www.i-did.nl/