Jonathan Rea nog 2 jaar met Kawasaki in World SBK

Jonathan Rea actie 18 lv12-6-18. Kawasaki heeft 3-voudig wereldkampioen Jonatha Rea voor nog eens 2 jaar vastgelegd in het WK Superbike. Daarmee komt een einde aan alle speculaties.

 

 

 

Hij is de meest succesvolle Superbike coureur van de laatste jaren en drie keer wereldkampioen in het WorldSBK geworden met Kawasaki. In de laatste vier seizoenen van het WK Superbike pakte Rea 45 overwinningen op de Ninja ZX-10R of Ninja ZX10RR. De kans dat hij dit raceseizoen eindigt met een vierde wereldtitel is bijzonder groot.
Jonathan Rea tekent 18
Geen wonder dus dat er geruchten gingen dat de meervoudig wereldkampioen naar een ander team zou gaan om daar zijn grote kunsten te vertonen. Zo'n geweldige kampioen verdient zonder twijfel een plek in de MotoGP. Jonathan Rea echter voelt zich prima thuis bij het fabrieksteam van Kawasaki in het WorldSBK. Daarom heeft hij twee jaar bijgetekend.
Jonathan Rea actie 18 lv
Dus onze Nederlandse troef in het SBK, Michael van der Mark, is nog niet van Rea af. Tenzij de Rotterdammer promoveert naar de koningsklasse van de motorsport. Dat zou ook nog kunnen.