Max Verstappen verrast karttalenten bij Oracle Red Bull Racing

1-3-24. Max Verstappen stapte achter het stuur van een volledig elektrische Honda e:Ny1 om een ​​groep beginnende jonge kartracers te verbazen met een verrassende ontmoeting. 
https://www.youtube.com/watch?v=H5n9i7REs1M
Max-eNy1-24-kart.jpg

De e:Ny1 wijkt af van de drievoudig F1-wereldkampioen Honda RBPTH002 1.6l V6 Hybrid PU-aangedreven Oracle Red Bull Racing RB20 en levert een WLTP-goedgekeurde actieradius tot 412 km, een interieur ontworpen voor comfort en gebruiksgemak om eenvoudig de aandrijflijn te bedienen – waardoor dit het perfecte voertuig voor dagelijks gebruik is.

Verstappen bracht hem in stilte van de Red Bull Technologies Campus naar een plaatselijk indoor kartcircuit en keek naar de jonge racers op het circuit, voordat hij de tijd nam om zijn advies te geven en herinneringen uit de begindagen van zijn eigen autosportcarrière te delen.

“Om hier op de kartbaan te zijn en de jongere coureurs te zien racen, en te proberen in de racewereld terecht te komen, is echt geweldig om te zien”, aldus Verstappen. “Het was geweldig om hun glimlach te zien en het is altijd geweldig om met racefans te communiceren.”
Max-eNy1-24-kartcoureurs.jpg

“Het was zo verrassend en gewoon zo’n goede ervaring,” vertelde de 17-jarige Emeli Jordan eraan toe. “Ik dacht eigenlijk dat het iemand van Red Bull zou zijn, niet per se een coureur, zoals een ingenieur of iemand anders, maar niet Max Verstappen. Ik was volkomen sprakeloos; Ik had geen idee wat ik moest zeggen!”

Sid Smith, ook 17, voegde toe: “Het was zo’n verrassing om de hoek om te komen en Max Verstappen te zien. Het is altijd een droom geweest om hem te ontmoeten. Het was absoluut geweldig. En ik kreeg ook nog een gesigneerde pet, dus het was zeker een dag om nooit te vergeten.”
Max-eNy1-24-portret-auto.jpg

Het seizoen 2024 markeert twintig jaar Oracle Red Bull Racing en zestig jaar sinds Honda's eerste deelname aan de Formule 1, toen de RA271 zijn competitiedebuut maakte tijdens de Duitse GP van 1964.

Aangedreven door de toonaangevende PU-technologie van Honda RBPT, zal Oracle Red Bull Racing zich richten op het veiligstellen van de vierde opeenvolgende coureurs- en derde opeenvolgende constructeurstitel in het wereldkampioenschap wanneer het seizoen vanaf 29 februari in Bahrein van start gaat.