Red Bull geeft RB19 nieuw uiterlijk voor de race in Austin (USA)

20-10-23. Voor de tweede keer dit seizoen heeft Oracle Red Bull Racing voor de RB19 een nieuwe livery gemaakt.
Red-Bull-Austin-livery-23-rzij.jpg

Kunstwerken van een lid van The Paddock zullen dit weekend de winnende auto van het constructeurskampioenschap van 2023 op het Circuit of the Americas versieren, als onderdeel van de Make Your Mark-campagne.

Tijdens de competitie worden leden van The Paddock, het gratis loyaliteitsprogramma van Oracle Red Bull Racing, door het team uitgedaagd om een ​​op maat gemaakte kleurstelling te ontwerpen voor elk van de Amerikaanse Grand Prix, terwijl Max en Checo voor het eerst drie keer in één seizoen in de Verenigde Staten racen.

Tienduizenden nieuwe fans hebben zich aangemeld bij The Paddock, mogelijk gemaakt door de titelpartner van het team, Oracle, om deel te nemen aan de campagne. Er werden meer dan 2000 unieke kleurstellingen ingediend, die individueel werden beoordeeld door Oracle Red Bull Racing en de beste ontwerpen werden ter stemming voorgelegd op The Paddock, waar bijna 25.000 fans hun zegje deden. Uiteindelijk pakte Franco Cavallone de geblokte vlag op de eerste plaats, waarbij zijn ontwerp geïnspireerd was op de Lone Star Flag van Texas.

Het winnende ontwerp van Franco heeft opvallende, vloeiende lijnen in rood, wit en blauw langs het chassis en de voor- en achtervleugels van de RB19 en sierlijke, Texaanse sterren. De 39-jarige grafisch ontwerper uit Capitán Bermúdez, Argentinië, werd gefascineerd door Make Your Mark Miami toen hij de race in mei bijwoonde en werd geïnspireerd door het winnende ontwerp van mede-Argentijnse Martina Andriano. De RB19 brulde naar een één-tweetje in die Miami-kleuren, waarbij Max en Checo een dubbel podium pakten.
Red-Bull-Austin-livery-23-rv.jpg

Franco is deze week naar Austin gevlogen om zijn livery persoonlijk te zien onthullen tijdens een exclusief lanceringsevenement. Vervolgens gaat hij naar het circuit om een ​​weekend met de wereldkampioenen te beleven en de RB19 in het echt te zien, versierd met zijn ontwerp.

Teambaas en CEO Christian Horner zei: “Het is echt opwindend om deze unieke, door fans geleide competitie tot leven te zien komen en samen te zien vallen met de groei van de Formule 1 en onze supporters in de VS, en om onze wereldwijde fanbase uit te nodigen in het team en onze garage om hun stempel te drukken en de kleurstelling te ontwerpen waarmee we racen. Ik denk dat Franco uitstekend werk heeft geleverd en dat de auto er fantastisch uitziet en de Texaanse kleuren en cultuur laat zien. Het gebeurt niet elke dag dat we een eenmalige kleurstelling uitbrengen, dus het is nog specialer dat deze is ontworpen door onze fans. Onze honger naar winnen blijft de rest van het seizoen bestaan, dus hopelijk zal deze livery net zo winnend zijn als die van Martina in Miami, waar Max en Checo op de bovenste twee treden van het podium eindigden. Als dat zo is, zullen we Franco zeker een sterke zuidelijke gastvrijheid tonen! Ik ben gefascineerd om te zien wat onze fans bedenken voor de laatste Amerikaanse race in Las Vegas.”

De winnaar van Make Your Mark Austin, Franco Cavallone, zei: “Het moment dat mij werd verteld dat ik had gewonnen, was een achtbaan van emoties, ik was zo blij. Ik weet nog dat toen ik voor het eerst kennismaakte met Make Your Mark, ik naar de tweede oefensessie van de GP van Miami keek – het was de eerste keer dat ik naar een race ging – en ik ontdekte dat de kleurstelling van Oracle Red Bull Racing was ontworpen door een fan uit Argentinië, zoals ik. Toen ik terugkwam in mijn hotel, deed ik onderzoek naar de concurrentie, schreef me in bij The Paddock en begon ter plekke met het ontwerpen van mijn kleurstelling voor Austin. Ik dacht aan Austin en het Circuit of the Americas en haalde inspiratie uit de strepen en sterren en de vloeiende rode, witte en blauwe lijnen rond de hoeken van het circuit. Ik sprak zelfs met Martina, die de wedstrijd in Miami won, voor advies. Ik ben een freelance grafisch ontwerper en dit is veruit het meest opwindende dat ik ooit heb ontworpen! Het is als een droom dat dit mij overkomt. Als ik zie dat mijn ontwerp op de auto de beste dag ooit zal zijn, kan ik niet wachten om hem op de baan te zien.”