PEUGEOT Sport keert terug naar 24 uur van Le Mans

15-9-20. PEUGEOT Sport vindt zichzelf opnieuw uit in  Le Mans.Peugeot Sport 20 logo 2regels

 

 

PEUGEOT Sport onthult haar nieuwe merkidentiteit en vindt de betekenis van prestatie opnieuw uit. Een nieuwe look voor een nieuw tijdperk - een tijdperk van neo-performance.
Peugeot Sport 20 logo 1regel

Door het nieuwe logo en de belangrijkste componenten van haar terugkeer naar Endurance in 2022 te onthullen op het beruchte circuit van de 24 uur van Le Mans, brengt PEUGEOT een eerbetoon aan de legendarische race. De monumentale PEUGEOT Lion zal toezicht houden op de 88e editie van de 24 uur van Le Mans 2020. Het logo draagt de nieuwe merkidentiteit van PEUGEOT Sport en is zorgvuldig afgestemd op de grafische elementen van het nieuwe label van hoog presterende elektrische voertuigen van PEUGEOT Sport Engineered, waarvoor gebruikt werd gemaakt van de kennis en expertise van 'motorsport'-ingenieurs.

François Wales, PEUGEOT Sport Director: « PEUGEOT Sport slaat een nieuwe pagina van het geschiedenisboek om, met de ontwikkeling van nieuwe hoogpresterende geëlektrificeerde technologieën: het resultaat van de expertise en technische kennis van haar teams. De volgende lancering van de 508 PEUGEOT Sport Engineered en de terugkeer naar het World Endurance Championship zijn de opmerkelijke resultaten van dit werk. Onze nieuwe merkidentiteit staat symbool voor dit nieuwe hoofdstuk, waarin PEUGEOT Sport zich hartstochtelijk, krachtig en professioneel inzet. »

Matthias Hossann, Design Director bij PEUGEOT: « De diagonale klauwmarkeringen zijn een terugkerend kenmerk van PEUGEOT. We kwamen ze tegen op de PEUGEOT 504 en hebben ze de afgelopen 10 jaar toegepast in de verlichting van onze voertuigen. Ze belichamen het atletisch erfgoed van PEUGEOT Sport en de bijbehorende modellen, die al decennialang hun stempel drukken op de geschiedenis van de autosport. »

Arnault Gournac, PEUGEOT Design Lab Director: « We presenteren een nieuwe visuele identiteit voor PEUGEOT Sport, die zich onderscheidt van rood, de traditionele kleur van sport, en het historische PEUGEOT-blauw. De zwarte PEUGEOT en kryptoniet markeren het begin van een nieuw tijdperk - een tijdperk van nieuwe prestaties. Deze kleurkeuze laat het assertieve karakter van deze nieuwe generatie zien, verzegeld door de drie klauwen van de leeuw. De nieuwe typografie sluit aan op de klauwen die richting innovatie sturen. Het suggereert beweging en kracht. »
Peugeot Sport 20 logo 2regels

Op vrijdag 18 september om 14:00 uur zal Jean-Philippe Imparato, CEO PEUGEOT Brand, op het circuit van de 24 uur van Le Mans de belangrijkste aspecten onthullen van de toewijding van PEUGEOT aan het World Endurance Championship in 2022, waarvoor zij nauw samenwerken met Total. Volg de aankondiging via het Youtube-kanaal van PEUGEOT: www.youtube.com/user/peugeot.
Carlos Tavares, voorzitter van Groupe PSA, zal de nieuwe identiteit van PEUGEOT Sports laten zien terwijl hij met de geblokte vlag zwaait tijdens de race op zaterdag 19 september om 14:30 uur. Het evenement vindt zonder toeschouwers plaats.