Mazda RX-Vision GT3 voor Gran Turismo Sport PS4

Mazda RX Vision GT3 Concept 20 Spa25-5-20. Wereldwijd kunnen Gran Turismo Sport fanaten zich op alle circuits van de games uitleven met de nieuwe Mazda RX-Vision GT3 Concept.

 

 

Onlangs werd Mazda officieel partner van het ‘FIA Gran Turismo Championship’, een online kampioenschap in computerspel ‘Gran Turismo Sport’ voor de PlayStation®4 van het Sony Interactive Entertainment (SIE). Tegelijkertijd werd ook de door Mazda en Polyphony Digital gezamenlijk ontwikkelde virtuele raceauto Mazda RX-Vision GT3 Concept geïntroduceerd. 
Mazda RX Vision GT3 Concept 20 lv

‘Gran Turismo Sport’ wordt door de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) erkend en gepromoot als officieel platform voor de digitale autosport. Als officiële partner van het FIA Gran Turismo Championship heeft Mazda de rechten verkregen voor deelname aan de zogenaamde ‘worldtours’ die in 2020 wereldwijd worden gehouden. Gran Turismo Sport-spelers die rijden met een Mazda, zoals bijvoorbeeld de RX-Vision GT-3 Concept, mogen deelnemen aan de wereldfinale.
Mazda RX Vision GT3 Concept 20 dash

Door het rijplezier over te brengen op de digitale autosportliefhebbers hoopt Mazda zijn fanclub uit te breiden. Bovendien wordt overwogen om projecten te lanceren waarbij mensen van de virtuele naar de echte wereld kunnen overstappen (gesponsorde autosport*, enz.) om fans te verleiden die in de toekomst hopen te genieten van het rijden met een echte raceauto en die willen deelnemen aan de echte autosport.
Mazda RX Vision GT3 Concept 20 rzij

De RX-Vision GT-3 Concept is een virtuele raceauto die meedoet in Gran Turismo Sport. De op de Mazda RX-Vision gebaseerde auto is aangepast conform het FIA GT3-reglement voor raceauto’s. Het gaat om de concept car die in oktober 2015 op de Tokyo Motor Show werd onthuld.
Mazda RX Vision GT3 Concept 20 int

Op basis van dit model maakte Mazda de mooist denkbare sportauto met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving (FR) binnen het designthema ‘Kodo -Ziel van beweging’ en rustte hem uit met een volgende generatie Skyactiv-R rotatiemotor (RE). Het model vertegenwoordigt Mazda’s visie op de sportauto van de toekomst.
Mazda RX Vision GT3 Concept 20 Spa

Belangrijkste kenmerken van de Mazda RX-Vision GT3 Concept
De fraaie vorm van de originele concept car met lange neus/korte achterzijde wordt gecombineerd met een grotere spoorbreedte.
Voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving voor een ideale 50:50 gewichtsverdeling voor/achter.
Uitstekende aerodynamische eigenschappen geoptimaliseerd ten behoeve van handling- en bandenprestaties.
Skyactiv-R vierschijfs rotatiemotor met maximaal vermogen van 570 pk1.
Voortrein met dubbele draagarmen en multi-link achterwielophanging.
Voor Gran Turismo Sport is het een goedgekeurd FIA GT3 model, of voor categorie Gr.3, bedoeld voor concepts met vergelijkbare specificaties en prestaties.
Mazda RX Vision GT3 Concept 20 la

* Autosport ondersteund door Mazda
In Japan is de 'Roadster Party Race' heel succesvol. De raceklasse, die in 2002 werd opgezet en vandaag de dag nog steeds bestaat, is de langstlopende merkencup van Japan en tot nu toe hebben ongeveer 5.000 mensen deelgenomen (vanaf mei 2020, onderzoek door Mazda). In seizoen 2019 namen in totaal 120 auto’s deel aan de drie raceseries in Noord-Japan, Oost-Japan en West-Japan. De Roadster Party Race is een merkencup waaraan iedereen kan deelnemen met een niet-gemodificeerde 'Roadster NR-A' in basisuitvoering met een registratienummer. Om gelijkheid te waarborgen dienen er banden in voorgeschreven maten en van bepaalde merken te worden gemonteerd. De auto's zijn uitgerust met een rolkooi en een volledige harnasgordel om de veiligheid te garanderen en na de race kunnen de deelnemers met hetzelfde voertuig naar huis rijden, waardoor het een auto is die niet alleen op het circuit kan worden ingezet, maar ook in de praktijk van alledag. Bovendien resulteert elk contact met andere voertuigen tijdens de race in nul punten, een belangrijk aspect dat voor een hoge mate van sportiviteit zorgt. In de Verenigde Staten heeft Mazda North American Operations een laddercompetitie opgezet die gebaseerd is op de raceserie Spec Miata (een merkencup met de MX-5) die in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw van start ging. Aan de raceserie doen bekwame coureurs uit de verschillende regio's mee, die door kunnen stromen naar hogere categorieën. De raceklasse heeft ongeveer 10.000 deelnemers uit het hele land aangetrokken. De 'Global MX-5 Cup', een merkencup voor de huidige, vierde generatie MX-5, ontwikkelt zich tot een semi-professionele raceklasse die wordt verreden op circuits in heel Amerika. In Nederland heeft Mazda in het verleden de Mazda MaX5 Cup ondersteund, een merkencup met de MX-5 type NA. Thans ondersteunt Mazda Motor Nederland de door henzelf opgezette merkencup Mazda MX-5 Cup, waarin geracet wordt met het nieuwste versie van de MX-5, de ND met 184 pk.