Mercedes SLK Cup chaos en spanning op Zolder

SLK 28 5 19 Zolder 53431-5-19. Minimale verschillen tijdens de twee race voor de Mercedes SLK Cup op het circuit van Zolder. Dat zorgde voor de nodige spanning op de baan en nogal wat chaos.

 

 

Dinsdag 28 mei konden de Mercedes SLK Cup rijders zich weer opmaken voor de tweede confrontatie op het circuit van Zolder. De weersvoorspellingen waren deze keer niet al te gunstig. Sommigen verheugden zich  echter op de regen. Tijdens de kwalificatie, die deze keer samen viel met de tijdtraining, was het Robin Vogel die de toon zette. Op de gladde baan waren het nu wel andere rijders die super snel bleken te zijn. Zo eiste  Sem van Ooijen de 2e  plaats en Gert-Jan Konijnendijk de 3e plaats voor zich op. Verrassend was ook het sterk optreden van Mark Boonstra.  Maurik van den Heuvel kon door een kapotte accu  geen tijd neer zetten, wat hem op de laatste startrij deed belanden.
SLK 28 5 19 Zolder start
De eerste race verliep nogal chaotisch, met veel ongelukken bij de BMW rijders die samen met de SLK gestart was. Wat uiteindelijk resulteerde dat er van de 10 ronden maar 5 op snelheid gereden werden. Robin Vogel was de snelste, gevold door Henk Maassen van den Brink. Nieuwkomer Arjan Arendse reed zich naar een uitstekende 13e plaats, terwijl Colin Herber, (ook een nieuwkomer) een keurige 8e plaats veroverde. 
SLK 28 5 19 Zolder 543
De tweede race werd er een om van te smullen. Onderlinge gevechten vonden plaats door het gehele veld. Voorin waren het vooral Henk Maassen van de Brink, Sem van Ooijen, Ad Bouman, Robin Vogel en de verrassend sterk rijdende Monny Krant die de dienst uit maakten. Daarachter ontstond een groepje bestaande uit John van Dartel, Collin Herber, Maurik van den Heuvel en  Klaus Hobo.  Opvallend was dat Eric van Ooijen steeds beter gaat rijden. Hij wist in deze race naar een mooie 12 plaats toe te rijden. Pechgevallen waren er ook. Mark Boonstra kreeg een lekke band en Joop Kooreman had geen goed werkende versnellingsbak.Met het ingaan van de laatste ronde was het nog steeds stuivertje wisselen tussen 5 rijders. Hierbij ging het er fel van langs en zodanig dat zowel Robin Vogel als Ad Bouman een straf opliepen, omdat ze elkaar raakten. Uiteindelijk ging de overwinning naar Henk Maassen van de Brink met op de tweede plaats  Sem van Ooijen en derde plaats was voor Dirk van Dijk.
SLK 28 5 19 Zolder 535
De complete uitslag van de races op Zolder zijn te vinden op: www.slkcup.nl
SLK 28 5 19 Zolder 504