Meet Vincent van Gogh Experience gaat naar Zuid-Amerika

12-5-22. Meet Vincent van Gogh, de officiële 3D-experience van het Van Gogh Museum, is vanaf 1 juli 2022 te zien in Santiago, de hoofdstad van Chili.
Van-Gogh-Chili-22-detail.jpg

De prijswinnende Experience opent voor het eerst zijn deuren in Zuid-Amerika waar de bezoekers van de Meet Vincent van Gogh Experience door middel van interactieve installaties en levensechte decors kennis kunnen maken met de wereld van Vincent van Gogh.

Van Gogh geliefd in Zuid-Amerika
Het Van Gogh Museum zet zich in om mensen in contact te brengen met de wereld van Van Gogh, ook voor hen die het museum in Amsterdam niet kunnen bezoeken. Uit recente cijfers van de socialmedia-accounts van het Van Gogh Museum blijkt dat het museum op grote belangstelling van volgers in Zuid-Amerika kan rekenen. Ruim 20% van de 2,2 miljoen Instagramvolgers van het Van Gogh Museum is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het is daarom een logische stap om met de grootste collectie van werken van Vincent van Gogh ter wereld, vertaald in de Meet Vincent van Gogh Experience, naar Zuid-Amerika af te reizen om liefhebbers van dichtbij te kunnen inspireren met de werken van Van Gogh en de kennis en expertise van het Van Gogh Museum.
Van-Gogh-Chili-22-poster.jpg

Rob Groot, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum: ‘Na succesvolle edities in Lissabon en Madrid in 2021, is het geweldig dat we nu ook mensen in Santiago, Chili met onze officiële Meet Vincent van Gogh Experience in contact kunnen brengen met het werk en leven van Vincent van Gogh.’

Nicolás Renna, algemeen directeur van het Spaanse PROACTIV Entertainment, verantwoordelijk voor de productie van grote internationale events waaronder de Experience: 'De bekroonde Meet Vincent van Gogh Experience is een cultureel fenomeen en we zijn ervan overtuigd dat jong en oud ervan zal genieten. We zijn verheugd om deze unieke ervaring voor het eerst naar Chili te brengen, waar bezoekers deelgenoot kunnen worden van het leven en de beroemste werken van de Nederlandse schilder.'
Van-Gogh-Chili-22-kamer.jpg

Ervaren, ontdekken én uitproberen
De Meet Vincent van Gogh Experience is bekroond met een Thea Award in de categorie Outstanding Achievement Immersive Museum Exhibit: Touring. In de Experience maken bezoekers een reis door het indrukwekkende leven van Van Gogh door middel van levensgrote projecties van werken, foto’s en filmfragmenten, in detail uitgevoerde reproducties, multimediale interactives en toepassingen, theatrale decorstukken, audiovisuele scenes en citaten uit meer dan 800 brieven.

In Meet Vincent van Gogh gaat het vooral om zélf ervaren, ontdekken en uitproberen. Doen zoals Van Gogh deed, om zo dichter bij het levensverhaal en de wereld van deze wereldberoemde kunstenaar te komen. Meet Vincent van Gogh is de enige officiële Van Gogh-Experience gemaakt door het Van Gogh Museum. In vergelijking met andere reizende presentaties over Van Gogh gaat Meet Vincent van Gogh een stap verder. De Experience is een complete beleving, waarin educatie en entertainment hand in hand gaan. Het is een rondreis door Van Goghs leven in zes hoofdstukken, gebaseerd op de kennis en expertise van de conservatoren en de educatieve afdeling van het Van Gogh Museum.
Van-Gogh-Chili-22-brug.jpg

De Meet Vincent van Gogh Experience komt tot stand in samenwerking met PROACTIV Entertainment, Red Eyes en Vitacura Cultura. De Experience in Santiago, Chili is vanaf 1 juli tot en met 15 augustus 2022 te bezoeken. Locatie: Parque Bicentenario - Vitacura, Chili. Meer informatie over de Experiece is te vinden op de Van Gogh Museum website.
https://www.vangoghmuseum.nl/nl/over/samenwerken/meet-vincent-van-gogh-experience