Dolby en Mercedes-Benz Hangout tijdens Amsterdam Dance Event

16-10-23. Dolby toont op 19 en 20 oktober 2023 zijn nieuwste innovaties op het gebied van entertainment in auto’s tijdens het belangrijkste electronic music event ter wereld.
Mercedes-Benz-Dolby-ADE-23-Dolby-stuur.jpg

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) brengen Dolby Laboratories en Mercedes-Benz de toekomst van entertainment in auto’s naar de Q-Factory met de Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout. Twee dagen lang laat Dolby Atmos bezoekers van ADE ervaren hoe Dolby Atmos immersive audio nieuwe dimensies toevoegt aan de beleving van muziek tijdens intense luistersessies, in een mixstudio en een huiskamerdemo. Bovendien kunnen ze de toekomst van entertainment in auto’s beleven in een Mercedes.
Mercedes-Benz-Dolby-ADE-23-neus.jpg

Het Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout-event in de Q-Factory is voor het publiek op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk, als onderdeel van het ADE.

Er vinden uiteenlopende activiteiten plaats waar bezoekers kunnen genieten van toonaangevende artiesten en creatieven die gebruikmaken van Dolby-technologieën – waaronder Dolby Vision HDR en Dolby Atmos immersive audio – om de grenzen op het gebied van entertainment te verleggen.

In de Q-Factory ervaren bezoekers een van de nieuwste innovaties van Dolby aan den lijve: Dolby Atmos in auto’s, in de topmodellen van Mercedes-Benz. Dolby Atmos voegt meer dimensies toe aan de favoriete muziek en het favoriete entertainment van de luisteraar en geeft details met een ongeëvenaarde helderheid en diepte weer. Tijdens de 2023-editie van het Amsterdam Dance Event krijgen bezoekers de kans om het zelf te horen en te ervaren. Er zijn pendeldiensten beschikbaar om bezoekers van ADE naar het Hangout-event in Q-Factory te brengen.
Mercedes-Benz-Dolby-ADE-23-agenda.jpg

Op locatie is een Main Studio ingericht waarin artiesten als Max Cooper, Sefa, Len Faki, KI/KI, Mobilee Records, Rodriguez Jr., Mucky en Remy van Kesteren de bezoeker laten ervaren wat Dolby Atmos voor hun muziek betekent.

Als onderdeel van de Mixing Studio verzorgt een team van ervaren audiomixers van Dolby hands-on werksessies, waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om hun eigen tracks in Dolby Atmos te mixen.

Iets verderop bevindt zich Dolby’s Living Room, met een 65 inch tv met Dolby Vision en Dolby Atmos plus een Dolby Atmos soundbar en draadloze speakers. Hier kunnen bezoekers ontdekken hoe Dolby Vision en Dolby Atmos home entertainment naar een hoger niveau tillen.
Mercedes-Benz-Dolby-ADE-23-Dolby-wiel.jpg

Activiteitenschema Dolby Atmos x Mercedes-Benz Hangout

Donderdag 19 oktober & vrijdag 20 oktober, openingstijden 11.00 – 18.00 uur

Q-Factory, Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam

Dolby Atmos x Mercedes-Benz car experience
Living Room
Dolby Atmos privé studiosessie
Mobile Device bar
Artiestensessies in de Dolby Atmos Studio

Donderdag 11.30 – 12.30 uur Sefa
Donderdag 13.00 – 14.00 uur KI/KI
Donderdag 14.30 – 15.30 uur Mobilee Records
Donderdag 16.00 – 18.00 uur Max Cooper
Vrijdag 11.30 – 13.00 uur Rodriguez Jr.
Vrijdag 14.00 – 15.00 uur Remy van Kesteren
Vrijdag 15.30 – 16.30 uur Mucky
Vrijdag 17.00 – 18.00 uur Len Faki

Over Dolby
Dolby Laboratories, Inc. (NYSE: DLB) is gevestigd in San Francisco met kantoren over de hele wereld. Van films en tv-programma's tot apps, muziek, sport en gaming, Dolby transformeert de wetenschap van beeld en geluid in spectaculaire ervaringen voor miljarden mensen wereldwijd. We werken samen met artiesten, verhalenvertellers, ontwikkelaars en bedrijven om een revolutie teweeg te brengen in entertainment en communicatie met Dolby Atmos, Dolby Vision, Dolby Cinema en Dolby.io.