BMW steelt de show met zelfrijdende R 1200 GS

Film 30BMW R1200GS autonoom 18 rvBMW R1200GS autonoom 18 rv19-9-18. Er zijn mensen die het met eigen ogen hebben gezien. Dus dit is geen fake news. Op het testterrein van BMW Motorrad in het Zuid-Franse Miramas reed een R 1200 GS zonder bestuurder.

 

 

Ongelofelijk, maar waar! BMW Motorrad presenteert een autonoom rijdende BMW R 1200 GS. Het is een vooruitblik op de toekomst van motorfietsveiligheid en -technologie. 
BMW R1200GS autonoom 18 lzij
Is het ook leuk? Motorrijden doe je toch vooral voor je plezier. Het geeft je een gevoel van vrijheid en... Nou ja, we kennen al die teksten wel van enthousiaste motorrijders. Zullen die het stuur uit handen geven aan de techniek? Nee. Die willen zelf de baas blijven over hun tweewieler en blijven genieten van de sport die dit soort voertuigen toevoegt aan het reizen. 
BMW R1200GS autonoom 18 rv
Toch moeten we een zelfrijdende motorfiets niet meteen afwijzen. Ook op een autonome motor kun je het stuur zelf in handen nemen en genieten. Het gaat vooral om de extra veiligheid die de technike meebrengt. Mocht je als bestuurder even niet voldoende alert zijn, dan kunnen de veiligheidssystemen ingrijpen. Dat is het grote voordeel wat projecten als deze naar voren komt. Daar heb je ook wat aan. Lekker achterover een dutje gaan doen met je hoofd tegen de topkoffer is uiteraard niet de bedoeling. Dan mis je alle fun van het motorrijden.
BMW R1200GS autonoom 18 techniek

De eerste autonome motorfiets van BMW Motorrad werd vorige week gepresenteerd op de BMW Motorrad Techday 2018. Een autonome BMW R 1200 GS maakte zijn eerste rondes voor de journalisten op het testterrein van BMW Group in Miramas, Zuid-Frankrijk. De motorfiets is ontwikkeld door de afgestudeerde ingenieur Stefan Hans en zijn team en rijdt zelfstandig, accelereert, cirkelt over een kronkelende testbaan en vertraagt ​​zelfstandig tot stilstand.