Vespa Elettrica in oktober online te reserveren

Vespa Elettrica 18 rzij9-9-18. In Pontedera is Vespa begonnen met de productie van de Elettrica. De eerste exemplaren van deze elektrische scooter kunnen vanaf oktober enkel online worden gereserveerd.

 

De Piaggio Group houdt zich aan de plannen die op de jongste EICMA-beurs werden voorgesteld en start in september met de productie van de Vespa Elettrica. De langverwachte elektrische versie van de beroemdste en populairste scooter ter wereld zal gebouwd worden in de fabriek in Pontedera (in de Italiaanse provincie Pisa), waar in het voorjaar van 1946 de allereerste Vespa van de band rolde en die vandaag-de-dag wereldwijd tot de technologische voorhoede behoort op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en vervaardiging van geavanceerde mobiliteitsoplossingen.
Vespa Elettrica 18 rv 

De eerste exemplaren kunnen al vanaf oktober gereserveerd worden, maar enkel online op een speciale website, met innovatieve all inclusive-financieringsformules naast de klassieke aankoopvormen. De prijs zal in de verlengde lijn liggen van de high-end Vespa-modellen die op dit ogenblik op de markt aangeboden worden. Vanaf eind oktober komt de Vespa Elettrica dan geleidelijk aan op de markt, tot de volledige uitrol in november, tegelijkertijd met de EICMA-beurs 2018 in Milaan. De verkoop start in Europa en wordt vanaf begin 2019 uitgebreid naar de Verenigde Staten en Azië. 

De Vespa Elettrica is voor de Piaggio Group nog maar een eerste stap op weg naar een nieuwe visie op interconnectie tussen voertuigen en bestuurders. De Vespa Elettrica zal uitgerust kunnen worden met oplossingen die momenteel ontwikkeld worden voor Gita, de robot die momenteel op de tekentafel ligt bij Piaggio Fast Forward in Boston (en die begin 2019 in productie gaat), zoals systemen voor kunstmatige intelligentie die zich aanpassen aan en reageren op menselijke input. Ze zullen zich bewust zijn van mensen en andere voertuigen in de omgeving, ervoor zorgen dat de bestuurder mogelijke gevaren en mogelijkheden beter kan waarnemen en realtime kaart- en verkeersgegevens aanleveren, waardoor ook het ontwerp van de transportinfrastructuur in steden verbeterd kan worden. Bovenal zullen deze nieuwe-generatie voertuigen hun bestuurders door en door kennen: ze herkennen hen ook zonder sleutel, anticiperen op hun rijkeuzes, treden in interactie met andere apparaten en voertuigen op de weg en maken een mate van personalisering mogelijk die we ons momenteel nauwelijks kunnen voorstellen.
Vespa Elettrica 18 rzij 

De Vespa Elettrica komt wereldwijd op de markt als een modern symbool van Italiaanse technologie. Met de toegevoegde waarde van elektrisch rijden bevestigt Vespa zijn sterke reputatie als hoogst innovatief stijlicoon. De Vespa Elettrica is niet zomaar een nieuwe elektrische scooter. Het is een eigentijds kunstwerk, een technologisch hoogstandje waarin alle waarden van de Vespa-wereld vervat zitten, zijn imago, zijn maatschappelijke en milieubewuste ziel, met nóg meer aandacht voor de leefkwaliteit in onze stedelijke omgeving. 

De Vespa Elettrica staat voor gemakkelijk en natuurlijk rijden, voor geavanceerde connectiviteit en rijgenot in stilte, voor personalisering en betaalbaarheid, waarden die altijd al typerend waren voor Vespa en die vandaag ten volle gerealiseerd worden in de Vespa Elettrica. 

Het merk Vespa beleeft momenteel een van de succesvolste periodes uit zijn geschiedenis, met meer dan anderhalf miljoen verkochte exemplaren in de voorbije tien jaar. Het verkoopvolume tijdens de eerste helft van dit jaar lag zowat 10% hoger dan in de eerste zes maanden van 2017.