4 januari Fietsend het jaar in! met Jeroen Dirks

DE SPAAK Jeroen Driks2-1-20. Op zaterdagavond 4 januari 2020 maakt fietsjournalist Jeroen Dirks samen met onder andere hoogleraar urban mobility Marco te Brömmelstroet de balans op in het live programma Fietsend het jaar in op NPO Radio 1.

 

 

Te gast onder andere minister Stientje van Veldhoven, historicus Ruth Oldenziel, Arjan de Vries van de Wielersportbond, hoogleraar Revalidatieonderzoek Thomas Janssen en fietsfitter Bart Hendriks. Co-host is Mirthe van der Drift.

En we zijn heel benieuwd naar de verhalen van luisteraars. Iets spannends, ontroerends of bijzonders meegemaakt op de fiets, onlangs? Laat het weten! Boos over je mede-weggebruikers? Blij met de strooidienst? Toch wat bang om de drukke weg op te gaan? Mail ons nu alvast! Doe dat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Schrijf je telefoonnummer erbij zodat we je kunnen bellen op zaterdag 4 januari. 
In het programma speelt de Britse soul-folkzanger Jonathan Jeremiah live vier nummers met een strijkkwartet van Amsterdam Sinfonietta.

DE SPAAK Jeroen Driks

Nederland fietsland
Nederland is en blijft het fietsland bij uitstek. Nergens anders is op de fiets naar school of werk zo vanzelfsprekend als bij ons. Maar dat wil niet zeggen dat alles bij het oude blijft.

Vanaf 1 januari 2020 bestaat de mogelijkheid om een fiets te leasen.
Na een wat aarzelend begin is de elektrische fiets nu écht doorgebroken en zelfs bij pubers heel gewoon. Maar wat doet die e-bike met onze lichamen?
Op sommige plekken, en niet alleen in de stad, is het zo druk met fietsers dat onorthodoxe maatregelen worden genomen: Middle Aged Men in Lycra (MAML) moeten omrijden...
De fiets is steeds bepalender voor de stedenbouw. In de binnenstad is de auto het aan het verliezen, kopte AD onlangs. Maar blijft dat zo?
Gazelle Ami C8 HMS 18 rzij vrouw

Fietsend het jaar in! is een programma van de NTR voor NPO Radio 1 en wordt gepresenteerd door Jeroen Dirks, fietsjournalist en maker van podcast de Spaak.
DE SPAAK logo