Wylde Swan zoekt avontuurlijke schooljongens

Wylde Swan lzij23-9-18. Het evenwicht is zoek op de Wylde Swan. Er blijken meer avontuurlijke meisjes zin te hebben in een spannende zeilreis dan jongens. Waar bllijven die kerels van stavast? Meld je aan en vaar 6 weken mee op deze schoolboot!

 

 

In Nederland zijn er een twintigtal scholen die de mogelijkheid bieden aan middelbare scholieren uit 4 havo of 4/5 vwo om op een avontuurlijke educatieve zeilreis mee te gaan. Leerlingen kunnen 6 weken meevaren op een groot schip, terwijl school aan boord gewoon doorgaat. Dit zogenoemde Masterskip programma lijkt een jongensdroom ware het niet dat er vooral meisjes meevaren. Dit schooljaar is de verhouding tussen meisjes (65%) en jongens (35%) nog schever dan in de vorige jaren.
Wylde Swan boeg

Volgens onderwijsexpert Pieter Hettema van Publiek Leiderschap is het programma juist uitermate geschikt voor jongens. Hij zegt: “De beperkte deelname van jongens verbaast mij omdat we weten dat een actieve leerstijl jongens juist erg aanspreekt. En dat is precies wat bij dit programma gebeurt. Aan boord leren ze door te doen.
Wylde Swan hijsen
Wylde Swan mast
Wylde Swan lzij
De reis zelf is een prachtige context voor theorie uit schoolvakken zoals biologie, natuurkunde, wiskunde en andere bètavakken. Naast de vier eerstegraads-docenten is ook de rest van de bemanning een goed rolmodel voor hen. Een ideale setting voor een jongensachtige leerstijl. Misschien hebben jongens een extra duwtje nodig om aan te monsteren?
Wylde Swan schoolwerk
Wylde Swan tuig

Via Stichting Masterskip Wylde Swan is er nu een fonds beschikbaar gesteld voor de eerste zeilreis die in oktober dit jaar begint. De Stichting hoopt met deze financiële tegemoetkoming óók jongens te bereiken. Jongens die meewillen kunnen hun motivatie vóór 25 september sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wylde Swan achter