HISWA te water maakt Monaco van Lelystad

HISWA Lelystad 18 Yamaha7-9-18. Voor het eerst vindt de HISWA te water plaats in de Bataviahaven te Lelystad. Hoewel de zon het een beetje laat afweten en er geen peperdure jachten liggen hangt er een sfeer als in Monaco.

 

 

Afgelopen woensdag opende burgemeester van Lelystad, Ina Adema, samen met Volvo Ocean zeilster en Olympiër, Annemieke Bes op spectaculaire wijze de HISWA te water die voor het eerst wordt gehouden in Lelystad. Zij deden dit door in de Bataviahaven traditioneel de bel te luiden. Vervolgens werd een kanon afgevuurd dat ter beschikking was gesteld door het naastgelegen Batavialand Museum.
HISWA Lelystad 18 opening klok

Winnaars “HISWA Boot van het Jaar 2018” gekroond op de HISWA te water
Tijdens de openingsceremonie van de 35ste editie van de HSIWA te water zijn de winnaars van de “HISWA Boot van het Jaar” bekend gemaakt. In de categorie motorboten ging de overwinning naar de Hermes Speedster. In de categorie zeilboten viel de AIRA 22 in de prijzen.
Na een eerdere nominatieronde, die in juli heeft plaatsgevonden, namen de genomineerden het tegen elkaar op in een ultieme vaartest. De onafhankelijke jury, bestaande uit redactieleden van diverse watersportmedia, kwam hiervoor bijeen in de Bataviahaven van Lelystad. De strijd voor HISWA Zeilboot van het Jaar ging tussen de AIRA22, de Domani S30 en de Saffier Se37. Bij de motorboten ging het tussen de Hermes Speedster, Keizer 42, en de VanVossen 800 SP Runabout.
De voorzitter van de jury,Martin de Jager, omschrijft de AIRA22 als “een comfortabele en betaalbare gezinsboot met innovatieve voortstuwing. Een nieuwe speler in een categorie waar vooral oude modellen in domineren”.
HISWA ZvhJ 18 Aira 22
Over de Hermes Speedster zegt de voorzitter: “een helder en innovatief concept, met goede keuzes en goede vaareigenschappen”.
HISWA MvhJ 18 Hermes Speedster
De “HISWA Boot van het Jaar”-verkiezing is een door de HISWA vereniging, HISWA Amsterdam Boat Show en de HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke vakjury nomineert op basis van aanmeldingen en selectie vernieuwende motor- en zeilboten die vanaf januari 2017 nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design.
Hiswa te Water Lelystad 18 pre haven

Monaco in Flevoland
Na de officiële opening kon het publiek paraderen langs de talrijke paviljoens die in twee halfronde rijen boven elkaar in de Bataviahaven zijn opgesteld. Daar kunnen de watersporters kennismaken met de nieuwste producten waarmee zij hun boot kunnen verbeteren, verfraaien, schoonmaken en hun vaarplezier op hoger niveau kunnen brengen. Langs de steigers in het water liggen zeilboten, motorboten, sloepen en jachten voor hen die een boot willen aanschaffen.
HISWA Lelystad 18 Yamaha
Helaas liet de zon het op de eerste dag nog een beetje afweten, maar de sfeer zat er wel direct goed in. een sfeer die door de opstelling met alle paviljoens wel iets weg heeft van de botenshow in Monaco. Je mist uiteraard de peperdure jachten die in de haven van het prinsdom te bewonderen zijn, maar ook in de Bataviahaven is op het water heel veel moois te zien. 
HISWA Lelystad 18 Waterdream 

OPENINGSTIJDEN
De HISWA te water gaat nog door t/m zondag 9 september van 10.00 – 18.00 uur. Vrijdagavond geopend tot 20:00.
Ga voor meer informatie naar: www.hiswatewater.nl 
Facebook: HISWAtewater Twitter: @HISWAtewater #ilovewatersport
HISWA Lelystad 18 haven