BMW i7 met unieke IconicSounds Electric geluidswerelden

3-5-22. De BMW i7 beschikt over een in de fabriek gemonteerd volledig geluidsspectrum dat is ontwikkeld in samenwerking tussen de BMW Group en de tweevoudig Academy Award-winnende componist Hans Zimmer.
BMW-760i-xdrive-22-lv.jpg

My Modes Expressief en ontspannen met onderscheidende geluidswerelden zorgen voor een bijzonder intense interactie tussen bestuurder en voertuig. Uitzonderlijke akoestische eigenschappen vormen de basis voor een emotioneel krachtige geluidservaring. 

De nieuwe, volledig elektrische BMW i7 (energieverbruik gecombineerd volgens WLTP: 19,6–18,4 kWh/100 km; energieverbruik gecombineerd volgens NEDC: –; CO 2emissies: 0 g/km) luidt een nieuw tijdperk in voor het typische rijplezier en exclusief reiscomfort van het merk. Het belichaamt de innovatieve vorm van individuele mobiliteit in het luxesegment en drukt dit ook uit door het creëren van holistische klankwerelden. Deze variëren van het welkomstscenario tot het rijklare signaal en de rijgeluiden voor elke geselecteerde My Mode tot de akoestische soundscapes in combinatie met het BMW Theater Screen, dat hier voor het eerst beschikbaar is. Met de in de fabriek gemonteerde BMW IconicSounds Electric biedt het lokaal emissievrije premiummodel van het merk geheel nieuwe soundscapes die worden gegenereerd door de interactie tussen bestuurder en voertuig en die een kerncomponent vormen in het ontwerp van een unieke rijervaring.
BMW-760i-xdrive-22-middenconsole.jpg

Inclusief de exclusieve soundscapes voor de optionele Theater Mode, kan het complete geluidsspectrum van BMW IconicSounds Electric voor het eerst worden ervaren in de nieuwe BMW i7. De geluiden, die uniek zijn in de automobielsector, zijn ontwikkeld in een samenwerking tussen de BMW Group en tweevoudig Academy Award-winnende componist Hans Zimmer. Ze versterken de authentieke overeenkomst van het karakter van de auto met het BMW-design en de resulterende rijervaring in 's werelds eerste volledig elektrische luxeberline.

De geluidservaring in de BMW i7 kan individueel worden geselecteerd via My Modes. Naast de instellingen Persoonlijk, Sport en Efficiënt zijn ook de standen Expressief en Relax standaard beschikbaar. In de BMW i7 wordt elk van deze modi ook geassocieerd met een onafhankelijke geluidswereld. De intensiteit en frequentie van het rijgeluid zijn gebaseerd op de positie van het gaspedaal en de rijsituatie, waardoor voor elke My Mode een individueel aangepast geluidsprofiel ontstaat. De nauwe interactie tussen bestuurder en voertuig creëert zo een kenmerkende akoestische achtergrond. Het selecteren van de Expressieve of de Relax-modus resulteert in een bijzonder intense interactie. Ze stellen de bestuurder van de BMW i7 in staat om een ​​individuele, holistische gebruikerservaring te creëren van geluid, lichtstemming en graphics op het BMW Curved Display,
BMW-760i-xdrive-22-dash.jpg

De nieuwe BMW i7 heeft een modelspecifieke geluidstoepassing die het toekomstgerichte karakter en de exclusieve rijervaring in de volledig elektrische luxeberline op authentieke wijze benadrukt. "We willen klanten een unieke rij- en reiservaring bieden in de BMW i7. Op het gebied van gebruikerservaring slaan we nieuwe wegen in om dit te bereiken, waaronder ook het rijgeluid", legt Domagoj Dukec, hoofd BMW Design uit. "Vooral geluid speelt een centrale rol in de emotionele band tussen de bestuurder en zijn voertuig. Innovaties zoals BMW IconicSounds Electric maken de BMW i7 tot een pionier voor een nieuwe, holistische rijervaring."

Met My Modes kan de bestuurder een allround gebruikerservaring creëren met een breed scala aan voertuiginstellingen. In de BMW i7 is dit inclusief het rijgeluid. De sferische klanken van de Personal setting benadrukken het progressieve karakter van het model, terwijl de soundscape in de Sport setting een krachtige en uitgesproken akoestische aanwezigheid heeft. Een zeer levendig en dynamisch geluid kenmerkt de akoestische ervaring in de Expressive-modus, terwijl in de Relax-modus een enorm ontspannende geluidsachtergrond wordt gecreëerd. De karakteristieke geluidssequenties bij het starten en uitschakelen van het aandrijfsysteem maken deel uit van BMW IconicSounds Electric, evenals de geluiden die gepaard gaan met de activering van het optionele Theatre Screen voor passagiers achterin.
BMW-760i-xdrive-22-achterin-int.jpg

De akoestische feedback van de bewegingen van het gaspedaal wordt alleen volledig onderdrukt in de Efficiënte modus. Door de uitstekende akoestische voertuigeigenschappen van de nieuwe BMW i7 is de stilte die in deze modus ontstaat even helder en puur als de intensieve geluidservaring in de andere modi. De volledig elektrische luxe saloon heeft een geoptimaliseerde geluidsisolatie die het interieur effectief isoleert tegen externe geluiden. Het uitstekende akoestische comfort van de nieuwe BMW i7 kan worden toegeschreven aan de akoestische optimalisatie van de elektrische aandrijfeenheden, een modelspecifiek opslagconcept en nieuw ontwikkelde geluidsinkapseling voor elektromotoren, evenals de verhoogde stijfheid van het chassis aan de voorkant en banden met schuimabsorbers. Bovendien worden aerodynamische geluiden aanzienlijk verminderd dankzij duidelijk ontworpen chassisoppervlakken, verzonken deurgrepen en aerodynamisch geoptimaliseerde buitenspiegels, evenals een bijna volledig afgedichte bodemplaat. Hierdoor kunnen alle aspecten van de karakteristieke en emotioneel krachtige geluidswerelden van BMW IconicSounds Electric volledig worden ervaren zonder enige interferentie.