Constellation en CarNext samen grootste digitale automarktplaats

CarNext 21 autos15-10-21. De combinatie van CarNext en Constellation wordt Europa's grootste digitale marktplaats voor gebruikte auto's. Jaarlijks verkoopt de combinatie meer dan 2,5 miljoen auto's.



Constellation Automotive Group ("Constellation" of "de Groep"), Europa's grootste verticaal geïntegreerde digitale marktplaats voor tweedehands auto's, kondigt vandaag de overname van CarNext aan - een toonaangevende B2B en B2C digitale marktplaats voor de verkoop van tweedehands auto's die actief is in 22 Europese landen. Goed voor een GMV (Gross Merchandise Value) van €21 miljard.
CarNext 21 autos  
Als de Europese marktleider op het gebied van digitale tweedehands auto-verkopen, verhandelt Constellation via drie volledig digitale marktplaatsen:

1. BCA, het grootste volledig digitale B2B-platform voor tweedehands auto's in Europa. BCA verhandelt namens dealers, autofabrikanten, leasemaatschappijen, banken en andere zakelijke klanten elk jaar bijna 1,7 miljoen auto's in 14 Europese landen via zijn online en app-gebaseerde veilingplatform.
BCA entree
2. Cinch, de vooraanstaande B2C online marktplaats voor tweedehands auto's in het Verenigd Koninkrijk. Cinch heeft de manier waarop consumenten tweedehands auto's kopen veranderd door hen in staat te stellen het aankoopproces volledig online uit te voeren voor duizenden voertuigen. Cinch ging 12 maanden geleden van start en is uitgegroeid tot de grootste en snelst groeiende online speler in het Verenigd Koninkrijk.
3. WeBuyAnyCar, het toonaangevende Consumer-to-Business (C2B) online platform voor het kopen van auto's in het Verenigd Koninkrijk. WeBuyAnyCar voert jaarlijks meer dan 16 miljoen taxaties van tweedehands auto's uit en stelt ongeveer 600.000 consumenten in staat hun auto elk jaar op de snelste en meest efficiënte manier online te verkopen.

Deze marktplaatsen worden ondersteund door een uitgebreid en geïntegreerd netwerk op het gebied van data, technologie, auto-voorbereiding, auto-fotografie, opslag en transport van tweedehands auto’s in Europa. 

CarNext logoCarNext is nu al een van de grootste B2C- en B2B-marktplaatsen voor occasions op het Europese vasteland. In 2021 zal het bedrijf naar verwachting 40.000 auto's verkopen via zijn digitale B2C-marktplaats en 210.000 auto's via zijn digitale B2B-veilingplatform. CarNext heeft tevens een langetermijn leveringsovereenkomst met LeasePlan - één van de grootste autoleasebedrijven ter wereld - voor 250.000 hoogwaardige tweedehands auto's per jaar. Het digitale B2B veilingplatform van CarNext opereert in 22 landen via een netwerk van 30.000 handelspartners. De B2C marktplaats van CarNext is momenteel aanwezig in zeven van de grootste markten in Europa. 

De toevoeging van CarNext betekent een uitbreiding van Constellation's verticaal geïntegreerde C2B, B2B en B2C marktplaatsmodel in deze zeven Europese landen en stelt de groep in staat om een ontzagwekkende schaal te bereiken, met actuele jaarlijkse volumes van meer dan 100.000 verhandelde auto's via de B2C marktplaatsen, 2 miljoen auto's via de B2B marktplaatsen, en bijna 600.000 auto’s via de C2B marktplaatsen.
CarNext BMW 21 

De marktplaatsen, technologie, data en infrastructuur van Constellation vormen de ruggengraat van de markt voor tweedehands auto's in Europa. De overname van CarNext stelt Constellation in staat om data-analyses en historische Europese transactiegegevens over gebruikte auto's te combineren in Europa's grootste databank voor gebruikte auto's. 

Deze overname zal de sterke groei van Constellation in het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland naar verwachting verder stimuleren. Eerder dit jaar haalde de gecombineerde groep meer dan 2 miljard euro aan kapitaal op. 

Avril Palmer-Baunack, Constellation's Executive Chairman zegt: "Ik ben zeer verheugd dat CarNext zich aansluit bij de Constellation Group. CarNext was een van de eerste bedrijven in Europa die de consumentenervaring bij het kopen van tweedehands auto's digitaliseerde en we kijken ernaar uit om de schaal van onze respectieve marktplaatsen te combineren om de digitale transformatie van de tweedehands automarkt in heel Europa te leiden. Uitmuntende data en technologie staan centraal in het vermogen van Constellation om te blijven innoveren, en de eigen data van CarNext en de uitgebreide Europese transactiegegevens zullen Constellation een groot voordeel geven. Samen met het Constellation team kijk ik ernaar uit om CarNext te verwelkomen en de volgende fase van groei in Europa te realiseren." 

Sophie Krishnan, Chief Executive Office van CarNext, zegt: "CarNext past uitstekend bij Constellation en ik ben verheugd me bij de groep aan te sluiten. CarNext streeft ernaar klanten in staat te stellen online een gebruikte auto te vinden, te financieren, te kopen of te verkopen bij een betrouwbare partij. De groeimogelijkheden in onze Europese kernmarkten zijn uitzonderlijk en door deel uit te maken van Constellation kunnen we ons momentum versnellen en tot een leider in de markt uitgroeien." 

Thibaut Large, Partner bij TDR Capital, de meerderheidsaandeelhouder van Constellation, zegt: "De tweedehands automarkt is een van de laatste bastions van de retailmarkt die nog niet gedigitaliseerd is. Net als eerder in de reis-, elektronica- of kledingmarkt is dit slechts een kwestie van tijd. Constellation loopt met zijn verticaal geïntegreerde model voor C2B, B2B en B2C voorop door de manier waarop consumenten en professionele inkopers online gebruikte auto's kopen en verkopen te transformeren. Deze combinatie stelt de groep in staat om door te breken in de Europese automarkt, die €400 miljard vertegenwoordigt. Met €2 miljard aan vers kapitaal is Constellation het best gefinancierde bedrijf in de sector en heeft het een enorme vuurkracht voor Europese expansie."