BMW investeert in innovatieve methode duurzame lithiumwinning

BMW lithiumwinning 21 meer12-10-21. De BMW Group voert zijn uitbreiding van elektromobiliteit op en zal de komende tien jaar ongeveer tien miljoen volledig elektrische voertuigen op de weg brengen.

 


Tegen 2030 zal naar verwachting ten minste de helft van de wereldwijde verkoop van BMW Group uit volledig elektrische voertuigen komen. Hierdoor zal ook de behoefte aan lithium toenemen, een belangrijke grondstof voor de productie van batterijcellen.
BMW lithiumwinning 21 bergen

Om een ​​milieuvriendelijke, hulpbronnenefficiënte winning van lithium te bevorderen, investeert de BMW Group, via haar durfkapitaalfonds, BMW i Ventures, in een innovatief proces dat is ontwikkeld door de Amerikaanse startup Lilac Solutions. Lilac Solutions heeft een ionenuitwisselingstechnologie ontwikkeld en gepatenteerd die de efficiëntie, kosten en duurzaamheid aanzienlijk zal verbeteren door lithium te extraheren uit pekelbronnen, natuurlijke afzettingen van zout water.

“Innovatieve technologieën zorgen voor een betere, duurzamere en efficiëntere toegang tot grondstoffen. Door te investeren in startups versnellen we de ontwikkeling van nieuwe technologieën, stimuleren we concurrentie en geven we een impuls die het voor jonge bedrijven gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot de markt”, zegt Wolfgang Obermaier, Senior Vice President Indirect Goods and Services, Raw Materials, Production Partners. bij de BMW-groep. “Door te investeren in Lilac Solutions ondersteunen we de technologische vooruitgang op het gebied van lithiumwinning, met een focus op verantwoorde en duurzame methoden.”

Lilac Solutions heeft een nieuwe ionenuitwisselingstechnologie ontwikkeld om de winning van lithium uit pekelbronnen efficiënter en kosteneffectiever te maken. Het bedrijf streeft ernaar de milieu-impact aanzienlijk te verminderen in vergelijking met conventionele methoden, en tegelijkertijd de lokale gemeenschappen en ecosystemen te beschermen. De technologie is al bewezen in eerste veldpilots en moet nu aantonen dat deze op middellange termijn kan worden opgeschaald en geïndustrialiseerd. Het proces zou dan wereldwijd kunnen worden gebruikt met pekel, zelfs als deze een laag lithiumgehalte heeft.
BMW lithiumwinning 21 meer 

BMW Group voorziet batterijcelfabrikanten van verantwoord gewonnen lithium
De BMW Group heeft duurzaamheid en efficiënt gebruik van hulpbronnen centraal gesteld in de strategische richting van het bedrijf. Een belangrijk aspect hierbij is de naleving van milieu- en sociale normen in de toeleveringsketen. Het elimineren van schendingen van mensenrechten en milieunormen vormt een bijzondere uitdaging in het geval van kritische grondstoffen – zoals het geval is bij lithium. Voor deze grondstof heeft BMW Group Purchasing daarom aanvullende maatregelen genomen en haalt het lithium rechtstreeks uit de mijnen en stelt het beschikbaar aan leveranciers van batterijcellen. Op deze manier creëert het bedrijf volledige transparantie over de herkomst en mijnbouwmethoden van het materiaal.