Maserati Mistral op Concorso Italiano in Monterey 'Best in Show'

Maserati Mistral 65 21 lv29-8-21. Maserati in de spotlights tijdens 36e editie internationaal event voor liefhebbers en connaisseurs op Bayonet and Black Horse Golf Course at Seaside in Californië.




De namen van de winden brengen Maserati al jarenlang grote successen, en ditmaal was het opnieuw prijs. In Californië won de 1965 Mistral Spider van George en Bobbie Andreini de ‘Best in Show’ categorie tijdens het Concorso Italiano 2021.
Maserati Mistral 65 21 lv 

De convertible van Maserati trok maximale aandacht tijdens de beauty parade die jaarlijks vele liefhebbers en connaisseurs van over de hele wereld naar de Bayonet and Black Horse Golf Course at Seaside trekt. Daar vond als onderdeel van de Monterey Car Week het Concorso Italiano 2021 voor Italiaanse bolides plaats. 
Maserati Mistral 65 21 lzij

Het event stond tevens stil bij de 50e verjaardag van een ander icoon van Maserati: de Bora, de eerste auto voor de openbare weg met een midden-achter gemonteerde krachtbron in Maserati’s ruim een eeuw lange historie. 
Maserati Mistral 65 21 neus

Met de Mistral begon voor Maserati in 1963 een lange traditie waarin de auto’s van het merk werden vernoemd naar beroemde winden. Zo kreeg de Mistral een vervolg met de Ghibli, Bora, Merak en Khamsin. Bovendien was de Levante in 2016 de eerste SUV in de geschiedenis van het merk. Binnenkort volgt wederom een nieuwe Maserati met een naam die is vernoemd naar een wind: de Grecale, die in november wordt onthuld.