Renault introduceert drie E-TECH hybridemodellen

Renault E TECH 20 Range17-10-20 Renault presenteert de nieuwe ARKANA E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Hybrid en MEGANE Hatchback E-TECH PiH.

 

 

De introductie van het 12-volt micro-hybride start-stopsysteem voor de ARKANA en CAPTUR completeert het motorengamma, dat alle mogelijke niveaus van elektrificatie biedt en voldoet aan alle behoeften, terwijl de auto’s toch bereikbaar zijn voor een breed uiteenlopend publiek.
Renault E TECH 20 Range
Expertise uit de Formule 1
Renault is een pionier en na tien jaar nog steeds toonaangevend op het gebied van elektrische aandrijving. Met de ervaring en expertise die Renault in de Formule 1 heeft opgedaan, ontwikkelt het dynamische en efficiënte hybride aandrijflijnen voor een steeds groter modellengamma in het hart van de markt van populaire auto’s.

E-TECH technologie
De E-TECH Hybrid technologie is ontwikkeld en gepatenteerd door Renault. De technologie combineert twee elektromotoren, een innovatieve transmissie zonder koppeling en een verbrandingsmotor. De batterij in de E-TECH Plug-in Hybrid heeft een grotere capaciteit, zodat de auto in de dagelijkse praktijk veel grotere afstanden geheel elektrisch kan rijden.

Met de hybridetechniek van Renault is het mogelijk om:
tot 80% van de ritten in de stad elektrisch af te leggen en tot wel 40% minder brandstof te verbruiken met de E-TECH Hybrid motoren.
tot wel 65 kilometer in stadverkeer puur elektrisch te rijden en buiten de stad te genieten van elektrisch rijden met snelheden tot 135 km/u met de E-TECH Plug-in Hybrid aandrijflijn.
De E-TECH aandrijftechnologie biedt alle voordelen van elektrische aandrijving: geluidloos starten en het regenereren van energie en het vullen van de batterij bij vertragen en remmen.

Renault ARKANA E-TECH Hybrid
Renault breidt het aanbod in Europa verder uit met een nieuw voertuigconcept: de SUV coupé. De Renault ARKANA combineert een hoge rijpositie met veel hoogwaardige technologie en een ongekende ruimte voor zowel het gezin als bagage.
De ARKANA is er als hybride met een 103 kW (140 pk) sterke E-TECH Hybrid aandrijflijn en een 1,2 kWh (230 volt) batterij. De motorvarianten 1.3 TCe 140 en 1.3 TCe 160 zijn voorzien van een 12-volt micro-hybride start-stopsysteem.
Renault Arkana 20 lv
Renault CAPTUR E-TECH Hybrid
De Renault CAPTUR – de stads-SUV die als maatstaf geldt voor vooruitstrevende technologie en connectiviteit en marktleider is in Europa – is er nu ook als E-TECH Hybrid, als aanvulling op de E-TECH Plug-in Hybrid. De motor in de CAPTUR E-TECH Hybrid wordt ondersteund door een 1,2 kWh batterij voor alerte reacties op het gaspedaal. Het gecombineerde vermogen bedraagt 103 kW (140 pk). In de praktijk geniet de bestuurder van maximaal rijplezier, terwijl de batterij niet met een laadkabel hoeft te worden opgeladen.
De CAPTUR met 1.3 TCe benzinemotor is voortaan ook leverbaar met een 12-volt micro-hybride start-stopsysteem. Daarmee biedt de Renault CAPTUR het compleetste aanbod van geëlektrificeerde versies in zijn segment.
Verder is de CAPTUR nu ook leverbaar als sportieve R.S. Line. Die is voorzien van speciale badges, nieuw ontworpen bumpers, een F1-voorspoiler en exclusieve lichtmetalen wielen. Het interieur is voorzien van zwarte hemelbekleding, speciale bekleding, rood stikwerk op het stuurwiel, carbon-look decoraties en aluminium deurhendels. Deze topversie biedt een sportieve sfeer in het interieur, ongeacht de gekozen motorvariant.
Renault Captur 20 lv
Renault MEGANE Hatchback E-TECH Plug-in Hybrid
De MEGANE Hatchback heeft een facelift ondergaan waarbij ook het interieur is gemoderniseerd en ergonomisch verbeterd. Het model is voorzien van de beste technologie op het gebied van connectiviteit, multimedia en rijassistentie.
Renault Megane PHEV 20 lv
Tegelijkertijd introduceert Renault, na de MEGANE Estate, nu ook de MEGANE Hatchback met de E-TECH Plug-in Hybrid aandrijflijn. Met een vermogen van 118 kW (160 pk) en een 9,8 kWh batterij (400 volt) laat de nieuwe Renault MEGANE Hatchback E-TECH Plug-in Hybrid een elektrische actieradius van 50 kilometer (WLTP) noteren en maar liefst 65 kilometer in stadsverkeer (WLTP City)*.
Renault Megane PHEV 20 la laden
De Renault ARKANA E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Hybrid en MEGANE Hatchback E-TECH Hybrid komen in de loop van volgend jaar op de markt.
*In afwachting van homologatie