NOVITEC pept Ferrari Monza SP1 op naar 844 pk

Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster neus15-10-20. Nooit eerder leverde een straatlegale Ferrari-sportwagen een rijervaring die zo dicht bij een Formule 1-raceauto lag als de twee open "Icona" speciale modellen Monza SP1 en SP2.

 

 

De SP1 en SP2 roadsters zijn ontworpen in de "barchetta" -stijl zonder een grote voorruit en doen denken aan de Ferrari-klassiekers 166 MM, 750 Monza en 860 Monza. NOVITEC maakt deze ervaring nog intenser: met motortuning tot 621 kW / 844 pk als gevolg van de installatie van een op maat gemaakt high-performance uitlaatsysteem en metalen katalysatoren. De uitlaat is optioneel verkrijgbaar met een laagje fijn goud van 999, dat de warmte bijzonder effectief afvoert.
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster rv
In combinatie met sportveren maken verspringende hi-tech gesmede wielen met diameters van 21 en 22 inch het rijgedrag nog wendbaarder. Ze zijn speciaal voor deze eenzits of tweezits roadsters ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse wielfabrikant Vossen. Passend bij de modelaanduiding, tonen de foto's de SP1 verfijnd door NOVITEC op het Autodromo Nazionale di Monza. De eenzits Ferrari Monza SP1 wordt net als zijn tegenhanger met twee zitplaatsen aangedreven door de krachtigste twaalfcilindermotor in de geschiedenis van de sportwagenfabrikant uit Maranello.
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster achter
Om de prestaties van de 6,5-liter motor verder te optimaliseren, ontwikkelden de power unit-experts van NOVITEC, de wereldberoemde verfijningsspecialist voor Ferrari-auto's, een krachtig uitlaatsysteem met metalen katalysatoren. Dankzij uitgekiende uitlaatkoppen en verminderde uitlaatgastegendruk haalt het systeem 25 kW / 34 pk extra uit de atmosferische V12-motor. Tegelijkertijd, het maximumkoppel stijgt met 61 Nm. 621 kW / 844 pk bij 8.450 tpm en een koppel van 780 Nm bij 7.100 tpm maken de getunede barchetta nog sportiever, geven hem een ​​nog snellere gasrespons en verbeteren de acceleratie over het hele toerenbereik verder. Hierdoor maakt dit NOVITEC-prestatiepakket de rijervaring nog intenser. Daardoor worden de prestaties op de weg nog verder geoptimaliseerd. Vanuit stilstand duurt het slechts 2,8 seconden om een ​​snelheid van 100 km/h te bereiken. De topsnelheid ligt ver boven de 300 km/h. De prestaties op de weg worden bovendien verder geoptimaliseerd.  
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster dash
De NOVITEC sportuitlaat past zowel op de SP1 als op de SP2 en is optioneel verkrijgbaar met actief gestuurde uitlaatkleppen. In het laatste geval zorgt een druk op de knop voor een beslist subtiel uitlaatgeluid. Bij hoge motortoerentallen en met de uitlaatkleppen open, kan de bestuurder aan het stuur van de krachtige sportwagen met open dak genieten van een unieke, intense symfonie van kracht die het geluid van de twaalfcilinder in al zijn glorie viert. Het hoogwaardige uitlaatsysteem van NOVITEC biedt een materiaalkeuze: roestvrij staal of het bijzonder lichte INCONEL, dat ook in de Formule 1-races wordt gebruikt voor de productie van uitlaatsystemen.
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster flank links
De foto's gemaakt in Monza tonen de Ferrari SP1 uitgerust met de meest exclusieve variant. Deze versie is voorzien van het NOVITEC INCONEL-systeem, volledig bedekt met 999 fijn goud. Het gebruik van dit waardevolle edelmetaal optimaliseert de thermische bescherming dankzij zijn bijzonderheid goede warmteafvoer eigenschappen. Het spectaculaire uiterlijk van de barchetta zonder windscherm kan nog extravaganter worden gemaakt met verschillende NOVITEC wielen. De Amerikaanse fabrikant Vossen produceert de hi-tech gesmede wielen exclusief voor de Duitse tuningspecialist in een veelvoud aan kleuren en varianten van oppervlakken.
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster ra baan
De verspringende combinatie van 21 inch wielen voor en 22 inch wielen op de achteras legt nog meer de nadruk op de wigvorm van de open sportwagen. De NOVITEC NF10-wielen met vijf delicate dubbelspaken en gestileerde centrale vergrendeling die op deze foto's worden getoond, bieden een uitstekende sterkte. Dit is een cruciale factor achter het nog wendbaardere rijgedrag dankzij de verminderde onafgeveerde massa. De NOVITEC NF10 velg maat 10Jx21 voor de vooras met maat 275/30 ZR 21 high-performance band maakt perfect gebruik van de beschikbare ruimte onder de wielkasten. Achterwielen van maat 12.5Jx22 met 335/25 ZR 22 banden zorgen voor maximale grip.
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster neus
De NOVITEC-sportveren, die de rijhoogte van beide Ferrari Monza SP-modellen met of zonder fronthefsysteem met ongeveer 35 millimeter verlagen, zorgen voor een nog spectaculairder uiterlijk en bieden door het lagere zwaartepunt nog meer rijdynamiek. NOVITEC zal op verzoek van de klant ook elk detail van de cockpit aanpassen aan de persoonlijke smaak van de eigenaar. Hiertoe transformeert NOVITEC leer en alcantara in elke gewenste kleur met uiterste precisie tot sublieme interieurafstellingen.
Novitec Ferrari Monza SP1 SP2 Roadster ra