3 Polestar Spaces worden dit weekend geopend

Polestar Space Eindhoven24-7-20. Morgen opent Polestar, het elektrische performance-automerk uit Zweden, de eerste drie Polestar Spaces op Nederlandse bodem. In Eindhoven, Rotterdam en Leidschendam.

 

 

In deze inspirerende retail omgevingen in Rotterdam, Eindhoven en Leidschendam kan het Nederlandse publiek voor het eerst kennis maken met de Polestar 2, die morgen ook direct zijn nationale debuut beleeft. Met de Polestar Spaces op A-locaties geeft het merk uiting aan de ambitie om automotive retail te herdefiniëren. Later dit jaar wordt de vierde Polestar Space in de regio Amsterdam geopend.
Polestar Space Eindhoven

De Polestar Spaces, tot op de millimeter ontworpen vanuit de minimalistische designfilosofie van het automerk, brengen de innovatieve benadering van het merk tot leven. In de Spaces ontdekken consumenten de Polestar 1 en Polestar 2 via verschillende zintuigen. Natuurlijk zijn de auto’s er zelf aanwezig om te testen en kunnen ze ook worden ontdekt via interactieve displays met touchscreens die ontworpen zijn om aandacht en conversatie te stimuleren. Ook kunnen consumenten de auto’s ervaren met gebruik van Varjo-virtual reality die de resolutie van het menselijk oog evenaart, en ze zo onderdompelt in een totaalervaring. En met vragen kunnen ze altijd terecht bij de Polestar Specialisten. Experts die consumenten écht in contact brengen met de filosofie en de producten van het merk en niet op commissiebasis werken.

Een stap verder in de configuratie van hun auto nemen consumenten plaats aan de op tekentafels uit designstudio’s geïnspireerde ateliertafel. Via het - wederom interactieve - oppervlak van deze tafels kunnen ze met RFID technologie hun eigen specificaties cureren, die vervolgens direct worden geprojecteerd op de schermen om hen heen. Hun configuratie nemen ze mee door het scannen van een QR code of - met een NFC compatible telefoon - slechts door de smartphone op de ateliertafel te leggen.

“Het is onze ambitie om de relatie tussen consument en automerk te herdefiniëren en automotive retail te veranderen. Daarom zijn de locaties die we in Nederland gekozen hebben ook perfect; precies op de plekken waar mensen graag winkelen en ontspannen. Met de Polestar Spaces maken we het kopen van een auto weer eenvoudig, zonder gedoe”, aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Als we het hebben over performance gaat het voor ons niet alleen om rijprestaties, maar ook over de ervaringen van onze klanten van aanschaf tot het gebruik van alledag. De Spaces zijn een belangrijk onderdeel van dat proces en de plek waar we onze klanten daadwerkelijk ontmoeten. In de Spaces bieden we een klantervaring die zich écht alleen op de consument richt, zonder focus op harde verkoop. De consument heeft er zelf de controle over hoeveel interactie zij of hij wil. En als ze eenmaal de perfecte Polestar hebben geconfigureerd, kunnen ze deze online bestellen. Waar en wanneer het hen uitkomt.”

De Polestar 2, die dit weekend debuteert in Nederland, is een volledig elektrische performance-fastback met volop ruimte voor 5, heeft een vermogen van 408 pk, 660 Nm aan trekkracht, vierwielaandrijving en een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP). Het is de eerste auto ter wereld met een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem met toegang tot Google-diensten als Google Assistant, Google Maps en speciale apps via de Google Play Store.

De handgebouwde Polestar 1 is een krachtige, elektrische performance-hybride die een sterke benzinemotor combineert met twee elektrische motoren. Hij levert 609 pk en 1.000 Nm. Dankzij zijn krachtige batterij rijdt deze plug-in hybride tot maar liefst 124 kilometer (WLTP) op een volle accu.

De Polestar Spaces in Eindhoven en Rotterdam openen morgen, op 25 juli hun deuren. Op dezelfde dag gaat ook de pop-up Space in Leidschendam (Westfield Mall of the Netherlands) open. De permanente Polestar Space wordt daar op termijn geopend. De vierde Polestar Space - in de regio Amsterdam - volgt later dit jaar. De Nederlandse vestigingen worden onderdeel van het snel groeiende wereldwijde netwerk van 50 Polestar Spaces. De Spaces vormen ontmoetingsplekken waar op termijn ook lezingen en tentoonstellingen worden gehouden over architectuur, technologie en - uiteraard - auto’s.