Volkswagen e-Golf nu al 100.000 stuks verkocht

Volkswagen e Golf 19 100.0002-12-19. De Volkswagen e-Golf heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Vorige week werd de 100.000ste elektrische Golf afgeleverd in Dresden.

  


Dit gebeurde in de Glazen Fabriek in Dresden, een van de Centers of Future Mobility van het merk waar ook de emissievrij rijdende Golf wordt gebouwd. Nederland is één van de belangrijkste markten voor de e-Golf. Inmiddels is hier zo’n 40% van de verkochte Golf-modellen elektrisch.
Volkswagen e Golf 19 100.000

Ook in Nederland is de Volkswagen e-Golf een van de meest verkochte elektrische auto’s. Aan de basis van het succes van deze emissievrij rijdende hatchback, die in 2017 een grote update onderging, staat de combinatie van elektrische aandrijving met alle geliefde elementen van de populaire Golf. Dit jaar jaar was zo’n 2 op de 5 in ons land verkochte Golf-modellen elektrisch. Naast Nederland, zijn Noorwegen, Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland de belangrijkste markten voor de elektrische Golf.
Volkswagen e Golf 18 rv

E-DITION nóg dit jaar met 4% bijtelling
De e-Golf zoeft door en is sinds kort als luxe E-DITION bereikbaarder voor nóg meer Nederlanders, of ze nu zakelijk of privé rijden. Hij is onder meer voorzien van LED-verlichting, een verwarmde voorruit, spraakbediening en een uitgebreid infotainmentsysteem. De zeer complete uitrusting in combinatie met de aantrekkelijke aanschafprijs (€ 34.295*), lage gebruikskosten en scherpe (private) lease tarieven maken emissievrij rijden met een Golf interessanter dan ooit.

De e-Golf E-DITION heeft een 35,8 kWh sterke batterij en een elektromotor die 100 kW/136 pk levert. Op een volle accu heeft deze elektrische Volkswagen een actieradius tot 230** kilometer en met een 40 kW-snellader is het accupakket in 45 minuten voor 80 procent op te laden. Volkswagen maakt elektrisch rijden niet alleen bereikbaar, maar ook zorgeloos. De Volkswagen-dealer kan een laadoplossing van A tot Z verzorgen, inclusief laadpunt, laadpas en mobiliteit van Shuttel.

Zakelijke rijders kunnen nog dít jaar de sleutels van een e-Golf E-DITION in ontvangst nemen en zo de komende vijf jaar profiteren van slechts vier procent bijtelling. In de praktijk betekent dat e-Golf rijden voor een netto bijtelling vanaf € 42*** per maand.

Ook voor particulieren is er goed nieuws. Zij kunnen de e-Golf E-DITION al rijden vanaf € 299**** per maand via Volkswagen Private Lease. In dit aantrekkelijke lease-tarief zijn ook het onderhoud en de autoverzekering inbegrepen. Er hoeft alleen nog te worden bijbetaald voor het laden.
Volkswagen e Golf 19 la

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl. Aan vermelde prijzen hangen voorwaarden, deze zijn te raadplegen bij uw dealer.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Fiscale bijtelling gebaseerd op fiscale waarde van € 33.220 en een inkomstenbelastingpercentage van 38,10%.

**** De Volkswagen e-Golf actieprijs geldt voor de Volkswagen e-Golf E-DITION en wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Getoond tarief is o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Aanbod geldig tot en met 20 december 2019, zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.