Goodyear banden op autonoom Olli shuttlebusje

Goodyear Olli 19 rv25-3-19. Local Motors heeft Goodyear uitgekozen als bandenleverancier van het zelfrijdende shuttlebusje met de mooie naam Olli. En Goodyear heeft een Olli aangeschaft om de banden te testen.

 

 

Dit is Olli, een autonoom shuttlebusje met ruimte voor acht passagiers. Hij is ontwikkeld door het Amerikaanse Local Motors, dat onder meer bekend is van de open source Rally Fighter en de 3D-geprinte Strati- en Swim-voertuigen. Vanwege Olli’s bijzondere vereisten en autonome karakter heeft Local Motors Goodyear uitgekozen als exclusieve bandenleverancier voor zijn zelfrijdende shuttleprogramma.
Goodyear Olli 19 zij 

Als onderdeel van de samenwerking heeft Goodyear een Olli aan zijn testvloot toegevoegd. Op onder meer de Mcity Test Facility van de Universiteit van Michigan bestudeert de fabrikant het effect van autonoom rijden op het gebruik en het onderhoud van banden. “We leren veel door samen te werken met enkele vooraanstaande startups”, aldus Chris Helsel, Chief Technology Officer bij Goodyear. “Met de data uit geavanceerde zelfrijdende voertuigen kunnen we de prestaties van onze banden verder verbeteren.” 
Goodyear Olli 19 banden

Verbeterpunten signaleren
In Luxemburg staat een van de twee innovatiecentra van Goodyear. Daar heeft de fabrikant drie autonome bussen van vervoersmaatschappij Sales-Lentz uitgerust met Goodyear-banden. De bussen – die elk zo’n veertien passagiers kunnen vervoeren – zijn voorzien van sensoren die kijken hoe de banden zich houden in de dagelijkse praktijk. Met die informatie kunnen technici van Goodyear preventief onderhoud plannen en mogelijke verbeterpunten signaleren.
Goodyear Olli 19 rv 

Over Goodyear
Goodyear is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld, met zo’n 64.000 medewerkers en 47 fabrieken in 21 landen. In Akron, Ohio en Colmar-Berg, Luxemburg – waar twee Innovation Centers zijn gevestigd – ontwikkelt Goodyear state-of-the-art producten en services die wat technologie en prestaties betreft de standaard zetten in de industrie. Kijk voor meer informatie over Goodyear en zijn producten op www.goodyear.com/corporate