Rolls-Royce presenteert nieuwe Silver Ghost

Rolls Royce SG rv28-2-18. Dit jaar brengt Rolls-Royce een eerbetoon aan de Silver Ghost uit 1907 met de introductie van een nieuwe, gelimiteerde serie.

 

 

Er bestaat een auto die de geschiedenis van de automobiel een belangrijke wending heeft gegeven. Die geschiedenis wordt door Rolls-Royce Motor Cars opnieuw onder de aandacht gebracht met de presentatie van een speciale serie van 35 Rolls-Royce Ghosts in 2018, een eerbetoon aan het legendarische verhaal van de originele Silver Ghost uit 1907.

Rolls Royce logoIn 1907 maakte de wereld kennis met de door Charles Rolls, Claude Johnson en Sir Henry Royce ontwikkelde 'Silver Ghost', die meteen geschiedenis schreef door onafgebroken een afstand van 14.371 mijl af te leggen. Deze auto was daardoor meteen de wereldwijde maatstaf voor excellente bouwkwaliteit.

Het was het twaalfde 40/50hp chassis, voorzien van een Barker & Co 4/5-zits carrosserie, die door Claude Johnson, toenmalig directeur van Rolls-Royce Limited, werd ingezet om de kwaliteiten van het merk te tonen. De auto, die opviel door zijn opmerkelijk stille loop en zilverkleurige lak met zilveren accenten, nam deel aan de zwaarte competities en kreeg de naam Silver Ghost.

Als eerbetoon aan deze bijzondere auto is er voor 35 ambassadeurs van het merk Rolls-Royce een bijzondere 2018 Ghost beschikbaar, speciaal gebouwd in het Huis van Rolls-Royce in Goodwood, Verenigd Koninkrijk. De Silver Ghost Collection is een waar meesterstnder subtiel is de fraaie Cassiopeia Silver lak, een complexe maatwerklak die zowel warme als koele tinten combineert. De handgeschilderde flanklijn, waarvoor acht uur nodig is om aan te brengen, is verrijkt met honderd procent puur zilveren deeltjes.

Rolls Royce SG rv

Interieur
Interieuraccenten in speciaal leder in de kleur 'Forest Green' verwijzen naar het originele kleurenschema uit 1907. Een geheel nieuw ontworpen, zilverkleurig leer komt terug in de portierpanelen. Ook diverse andere zilveren accenten, waaronder een tijdklokje met 'Silver Ghost Since 1907' erin gegraveerd, verwijzen naar de Silver Ghost van een eeuw geleden.

Als finishing touch en om de collectie compleet te maken, is er een Silver Ghost picknickset aanwezig om op een bijzonder luxe wijze buiten te kunnen genieten, uiteraard samengesteld met het best mogelijke vakmanschap.

Rolls Royce SG int

Rolls-Royce Ghost 2018
Modeljaar 2018 brengt diverse wijzigingen mee voor de Rolls-Royce Ghost, waaronder een subtiel aangepast front dat nu nog meer het dynamische karakter van de auto benadrukt. De grille staat iets meer naar voren en de lamellen liggen dieper, terwijl de voorbumper extra nadrukkelijk gestileerde horizontale lijnen heeft. Er is bovendien keuze uit twee geheel nieuwe 21 inch wielen.

Vanbinnen zijn nieuwe geluiddempende materialen toegepast, die de auto nog stiller maken. Ook een nieuw laminaat tussen het dubbele glas van de achterruit en zijruiten draagt bij aan nog meer geluiddemping. Een geheel nieuw multimediasysteem met grotere beeldschermen voor- en achterin vormt de basis voor een aantal upgrades op dit gebied dat leverbaar wordt.

De Rolls-Royce Ghost 2018 is in Nederland leverbaar via CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en dealer van Rolls-Royce Motor Cars en tevens Rolls-Royce Bespoke specialist.

Rolls Royce SG Flying Lady