YANGWANG U8 ultieme luxe voor submerk van BYD

27-2-24.Op de autotentoonstelling van Genève (27 februari - 3 maart) presenteert BYD het nieuwe merk YANGWANG.
https://www.youtube.com/watch?v=XWqTWSFsEtE
YABGWANG-U8-24-lv.jpg

Dit avantgardistische submerk verlegt de grenzen van elektrische aandrijving, design en luxe en biedt daarmee compleet nieuwe rijervaringen. Daarmee focust YANGWANG nadrukkelijk op het topsegment. De uitzonderlijke YANGWANG U8 SUV, die BYD in Genève laat zien, is de perfecte illustratie van het hoge ambitieniveau van het nieuwe submerk. 

YANGWANG – dat staat voor ‘Bewonderen’- stelt zichzelf ten doel om met gebruikmaking van futuristische technologieën en vakmanschap de nieuwe standaard te zetten op het gebied van premium New Energy Vehicles (NEV’s). YANGWANG staat daarmee voor veiligheid, performance én luxe van de buitencategorie. 
YABGWANG-U8-24-ra.jpg

Historie en toekomst
Het logo van YANGWANG is geïnspireerd op een Chinese inscriptie, die staat voor ‘elektriciteit’. Deze inscriptie is één van de oudste en meest herkenbare hiërogliefen ter wereld. Daardoor is het getuige geweest van de ontwikkeling van elektriciteit én van de vooruitgang van de mensheid. Het logo symboliseert dan ook dat YANGWANG bereid is om met nieuwsgierigheid en moed onbekend terrein te verkennen om automotive technologie verder te brengen. 
YABGWANG-U8-24-int.jpg

Het BYD e4 Platform
De modellen van YANGWANG maken gebruik van het BYD e4Platform. Dit eerste serieproductie-platform met vier individueel aangedreven elektromotoren is de nieuwe maatstaf op het gebied van veiligheid en prestaties. Elke motor wordt met uiterste precisie individueel aangestuurd. Daardoor is de verdeling van de aandrijfkracht in milliseconden aan te passen. Dit leidt tot snelle reacties op elk commando van de bestuurder en in het verlengde daarvan tot ultieme controle. Het systeem waarborgt de stabiliteit zelfs bij een klapband. Een auto met het BYD e4 Platform, vermindert zo het risico op vervolgschade. 
YABGWANG-U8-24-koelkast.jpg

BYD DiSus Intelligent Body Control
Ook het BYD DiSus Intelligent Body Control System is baanbrekend. Dit intelligente systeem kijkt vooruit en kan op basis daarvan de onderstelafstemming wijzigen, bijvoorbeeld ten behoeve van de wendbaarheid, de veiligheid of om de auto zich automatisch te laten aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dit door BYD ontwikkelde systeem vermindert het risico op over de kop slaan en zorgt ervoor dat de inzittenden bij het accelereren, het afremmen en in zelfs snelle bochten minder bewegen. Zo draagt het ook bij aan een hoog comfortniveau. Op basis van de rijomstandigheden kan DiSus grote aanpassingen in de onderstelafstemming realiseren door een slimme verdeling van de hydraulische druk over de vier wielen. 
YABGWANG-U8-24-ra.jpg

YANGWANG U8: de auto die kan drijven en om zijn as kan draaien
In Genève geeft YANGWANG met de krachtige U8 een voorproefje van wat er van het merk verwacht mag worden. De robuuste U8 beschikt over het BYD e4Platform en over een IP68-gecertificeerde waterproof-carrosserieafdichting waarmee de auto enige tijd kan drijven. Deze functie benadrukt niet alleen het avontuurlijke karakter, het maakt de U8 ook tot een schuilplaats bij bijvoorbeeld plotselinge overstromingen. Daarnaast is de elektromotor van elk wiel individueel aan te sturen, daardoor kunnen de wielen links en rechts in tegengestelde richting draaien. Zo kan de YANGWANG U8 zelfs om zijn as draaien. 
YABGWANG-U8-24-tent.jpg

De YANGWANG U8 is in China al zeer succesvol. De marktintroductie vond plaats in november 2023. Tot en met januari van dit jaar werden al ruim 3.600 exemplaren afgeleverd. Daarmee heeft hij gelijk de nummer 1-positie in het luxe-segment (auto’s met een prijs boven 130.000 Euro) voor zich opgeëist. 

Op de autotentoonstelling van Genève zijn de modellen van BYD én de YANGWANG U8 te zien op de ruime opzette stand in hal 4 (begane grond).