Nissan hoog op A List van CDP met waterkwaliteit en klimaat

26-2-24. Het leiderschap van Nissan Motor Co., Ltd. op gebied van duurzaamheid is wederom onderschreven door CDP, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor milieubescherming.
Nissan-leiderschap-waterkwaliteit-klimaatbescherming-CDP-24.jpg

Zowel de acties als openheid van Nissan op gebied van waterkwaliteit zorgen voor het vijfde jaar op rij voor een positie op de belangrijke A List van CDP. Nissan kreeg ook een A List-notering op gebied van klimaatbescherming, waarmee het voor het elfde jaar op rij de in deze topcategorie staat.


De jaarlijkse milieuverslagen en -scores van CDP zijn wereldwijd erkend als de gouden standaard voor transparantie op gebied van duurzaamheid bij bedrijven. De non-profitorganisatie prijst Nissan voor:

  • Het brede aanpak van uitdagingen op gebied van klimaatverandering en waterkwaliteit door het Global-Environmental Management Committee en regionale commissies, inclusief benodigde acties om de risico’s te beperken.
  • Het beloningssysteem voor bestuurders, gebaseerd op de klimaatveranderingsindex.
  • Promotie van de doelstelling voor koolstofneutraliteit in 2050 voor alle activiteiten en de levenscyclus van Nissan-producten.
  • De introductie van EV36Zero – het eerste ecosysteem voor EV-productie ter wereld – in de Nissan fabriek in Sunderland, Verenigd Koninkrijk.
  • Het CO2-reductiedoel, dat in lijn is met het op wetenschap gebaseerde doelinitiatief.
  • Activiteiten voor behoud van waterkwaliteit bij alle Nissan-fabrieken ter wereld.
  • Beperking van watergebruik dankzij recycling van afvalwater en effectief gebruik van regenwater bij productielocaties in regio’s met groot risico op watertekorten.
  • Standaarden op gebied van waterafvoer die verder gaan dan wettelijke regelgeving en die het behoud van waterkwaliteit garanderen. 

Makoto Uchida, Nissan CEO, zegt: “Met de missie van ons bedrijf in gedachte – met innovatie het leven van mensen verrijken – staat duurzaamheid bij ons centraal. We zijn dan ook trots dat we wederom een A List-positie krijgen van CDP op gebied van waterkwaliteit en erkenning van ons leiderschap op gebied van klimaatbescherming. Nissan zet zich in om te voldoen aan de verwachtingen van al zijn stakeholders en blijft met duurzaamheidsinitiatieven voortbouwen aan een schonere, veiliger en meer inclusieve wereld.” 

Ontdek meer over de activiteiten van Nissan op gebied van milieu:
Milieu-activiteiten van Nissan

Duurzaamheid bij Nissan

Nissan doelstelling voor koolstofneutraliteit in 2050

Nissan presenteert EV36Zero

Nissan zorgt voor innovatie en spanning bij de Race to Zero

Nissan presenteert Ambition 2030, een visie op mobiliteit en meer

Nissan versnelt zijn elektrificatiestrategie