MINI Cooper SE 5e generatie geeft in elk seizoen een kartgevoel

25-1-24. De nieuwe elektrische MINI Cooper is het toonbeeld van efficiëntie en Go-Kart feeling. De volledig elektrische MINI Cooper van de vijfde generatie biedt onder alle weersomstandigheden een klassiek Go-kartgevoel.
MINI-Cooper-SE-24-gladde_weg.jpg

Met een iets grotere spoorbreedte en langere wielbasis maakt de nieuwe MINI Cooper SE indruk met merkbare dynamiek in elk seizoen - rijplezier dat gegarandeerd is op sneeuw en ijs. De spontane vermogensontwikkeling van de 160 kW/218 pk sterke elektromotor wordt direct en nauwkeurig overgedragen op de hoogwaardige chassistechnologie. Het gebruikelijke directe stuurgedrag zorgt voor wendbaarheid en het geïntegreerde remsysteem zorgt voor maximale veiligheid, zelfs op natte en gladde wegen.
MINI-Cooper-SE-24-lv.jpg

“De MINI Cooper SE elektrificeert het kartgevoel dat typisch is voor het merk en onderstreept de uitzonderlijke positie van MINI in de competitieve omgeving. “Dankzij het volledig elektrische aandrijfconcept combineert de nieuwe MINI maximale emotie en een minimale footprint en presenteert hij zichzelf als een sterk symbool voor de toekomst van het merk”, zegt Stefanie Wurst, hoofd van MINI.
MINI-Cooper-SE-24-rzij.jpg
MINI-Cooper-SE-24-dash.jpg

Op bevroren beklimmingen of afdalingen optimaliseert Active Slip Regulation de tractie en brengt het maximaal koppel tot 330 Nm op gecontroleerde wijze over op de weg. De hoogspanningsaccu met een capaciteit van 54,2 kWh en een bereik van maximaal 402 kilometer in de WLTP-testcyclus is in de voertuigvloer geïnstalleerd en draagt ​​bij aan een evenwichtige gewichtsverdeling. Dit betekent dat de MINI Cooper SE een laag zwaartepunt heeft en, in combinatie met zijn verende en dempingseigenschappen, bijzonder soepel over de weg manoeuvreert.
MINI-Cooper-SE-24-rv-boven.jpg

Gereduceerd uiterlijk met een zelfverzekerde uitdrukking.
MINI is al meer dan 60 jaar voortdurend bezig met het opnieuw uitvinden en ontwikkelen van het succesvolle concept van de iconische driedeursauto. De klassieke Mini maakte dankzij zijn extreem korte carrosserieoverhangen indruk met zijn wendbare compactheid. De klassieke Mini werd een legende in de jaren zestig toen hij drie keer de eindoverwinning behaalde in de Monte Carlo Rally tegen aanzienlijk sterkere concurrenten. En net zoals de klassieke Mini-modellen 60 jaar geleden veilig en snel over besneeuwde wegen reden, rijdt de huidige MINI Cooper SE vandaag veilig op sneeuw en ijs.
MINI-Cooper-SE-24-ra.jpg