AutoTrack beste website om occasion te zoeken

AutoTrack 18 beste website logo5-9-18. Consumenten hebben www.autotrack.nl gekozen als beste website in de zoektocht naar een tweedehands auto. Dat blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau WUA.

 

 

Aan het onderzoek naar de online oriëntatie op een tweedehands auto namen 200 consumenten deel.

Hoogste score op vindbaarheid
De deelnemende consumenten beoordeelden ieder vier à vijf websites die zij bij de online oriëntatie op een tweedehands auto zouden gebruiken. De beoordelingen hebben geresulteerd in één overall score, de Web Performance Score. AutoTrack komt als nummer 1 uit de test, met een Web Performance Score van 73. Zij scoort van alle websites het hoogst op vindbaarheid (66%) en wordt door 18% aangewezen als voorkeurswebsite.
AutoTrack team 18 beste website

Sander van Veen, Marketing Manager van AutoTrack: “Wij zijn uiteraard bijzonder trots op deze uitkomst. Uiteindelijk gaat het erom dat de consument ons weet te vinden én, eenmaal op de site, ook vindt wat hij of zij verwacht. Dit is een mooie opsteker voor ons. Toch betekent het niet dat wij nu achterover gaan leunen. De resultaten laten zien dat we op een aantal concrete onderdelen van de customer journey verbeteringen kunnen doorvoeren, om de customer experience te optimaliseren.”
AutoTrack 18 beste website logo

Digitale klantreis
Het doel van onderzoeksbureau WUA met dit het onderzoek is om de digitale klantreis in kaart te brengen van potentiële klanten die zich online oriënteren op een tweedehands auto. Voor welke aanbieder kiest men en vooral waarom? De 200 consumenten die hebben deelgenomen aan het onderzoek hebben vier of vijf verschillende websites beoordeeld op diverse punten.