Wandelroute van het Jaar 2021 is: RivierPark Maasvallei

FWB Rivierpark Maasvallei 21 wandelroute 2125-4-21. Lange Afstandswandeling RivierPark Maasvallei in Belgisch en Nederlands Limburg is de Wandelroute van 2021. De jury maakte dat bekend op Fiets en Wandelbeurs Online Experience.

 

 

Evenals de beurs vond de uitreiking van de bijbehorende Wandeltrofee vanwege de beperkende maatregelen 100% digitaal plaats. De overige genomineerden waren Wandelnetwerk ‘de Merode’ (België), Streekpad Westfriese Omringdijk (Nederland), Pad van de Vrijheid (Nederland) en de Oude Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug (Nederland).
FWB Rivierpark Maasvallei 21 wandelroute 21
Uitbreiding route
De Lange Afstandswandeling in het RivierPark Maasvallei werd in 2020 uitgebreid; van 52 km aan de Vlaamse oever tot een vernieuwde lus-vormige langeafstandswandeling van maar liefst 137 km, langs beide oevers van de Grensmaas. Met Maastricht in het zuiden en Maasbracht in het noorden. Deze grensoverschrijdende route verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes.

Pluspunten
De jury roemde bij de RivierPark-wandeling de aandacht voor natuurgebieden en het wandelen door weiden en graslanden, de goede bewegwijzering in beide richtingen, het grensoverschrijdende karakter en de samenwerking tussen Belgische en Nederlandse partners. Ook de degelijke website, die het mogelijk maakt delen van de Rivierpark wandeling te combineren met lokale wandelingen zowel in België als in Nederland, zag zij als een plusplunt, evenals de goed gedocumenteerde kaartfolder.

Evenals voorgaande jaren konden recente of recent gewijzigde routes uit Nederland, België en Groothertogdom Luxemburg een gooi doen naar de eretitel. In totaal 17 kanshebbers zijn door juryleden in de praktijk getest, waarbij honderden wandelkilometers werden afgelegd.
Meer informatie vind je op: Rivierparkmaasvallei.eu.