MAN pakt groots uit tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD)

17-5-23. De stand en overige activiteiten van het merk staan in het teken van drie hoofdthema’s: veiligheid, ergonomie en het zeer brede aanbod van configuratiemogelijkheden die het merk biedt.
MAN-TGS-Lion-3-asser.jpg

De TKD in Almere is voor MAN hét podium om professionals uit de bouwwereld en industrie kennis te laten maken met het brede portfolio en het grote aantal noviteiten op het gebied van veiligheid, ergonomie en opbouwopties.

MAN is onder meer vertegenwoordigd op de Pon-straat, waar het vooral nadruk legt op het zeer brede aanbod van opbouwopties voor het bouwtransport. De twaalf verschillende demonstratievoertuigen, variërend van de 3,5 ton TGE tot en met de 250 ton TGX, geven een goed beeld van het grote aantal transportoplossingen dat MAN te bieden heeft.

"We bieden al een ruime keuze aan as-configuraties af-fabriek en voegen daar met een reeks opbouwopties tal van mogelijkheden voor bouwtransport aan toe,” zegt Coen van Egmond, International Key Accountmanager bij MAN Truck & Bus. “Zo tonen we bijvoorbeeld samen met Wierda Voertuig Techniek uit Joure een aantal oplossingen voor elk tonnage en ondergrond met behoud van fabrieksgarantie.”

Veel MAN-primeurs
MAN komt met een aantal interessante primeurs naar Almere. Op de MAN-stand staan onder meer de MAN TGS met 20-tons steunpoot, ideaal voor het gebruik van een zware autokraan achter de cabine. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de nieuwe MAN TGS Individual Lion S met Black Optic pakket en de nieuwe MAN TGE Lion Individual S.
MAN-TGS-23-lv.jpg

Veiligheid voorop
Veiligheid heeft topprioriteit bij MAN en is dan ook een belangrijk thema op de stand en demobaan van de TKD. Alle aanwezige MAN-modellen zijn uitgevoerd met MAN OptiView, dat tijdens de beurs live kan worden ervaren. MAN OptiView is een concept zonder spiegels, en in plaats daarvan zes camera’s en drie schermen voor een totaal zicht rondom (360°) zonder blinde hoeken.

Andere innovaties op het gebied van veiligheid zijn onder meer Front Detectie met een noodremfunctie die automatisch ingrijpt wanneer objecten vóór de cabine worden gedetecteerd, of de Full Range Adaptive Cruise Control met stop & go functie die zorgt voor een veilige afstand ten opzichte van voorliggers. Lane Change Support met blindehoekhulp geeft optische en akoestische waarschuwingen als iemand zich in de blindehoek bevindt, en MAN Attention Guard analyseert continu de alertheid van de chauffeur. Andere, live te ervaren technologieën zijn verkeersbordherkenning en een systeem voor de controle van bandenspanning en -temperatuur.

Ergonomie op het hoogste niveau
Ook op ergonomisch vlak is er bij MAN op de TKD veel te zien en te ervaren. De niet te missen nieuwtjes zijn:

MAN EasyControl, een programmeerbaar bedieningspaneel in het bestuurdersportier waarmee je, staand naast de truck, de motor start en stopt, de PTO activeert en werklampen en alarmlichten bedient
Een directe opstap vanuit de cabine naar de container
Een volledig verstelbare stuurkolom.
MAN SmartSelect voor de bediening van het infotainmentsysteem vanaf de stoel
Volledig nieuw ontworpen stoelen met optionele klimaatregeling
Comfort Steering: een kleiner en elektrisch bekrachtigd stuurwiel
MAN-TGS-23-directe-opstap.jpg
Interessante seminars
De MAN-stand op kavel 77 is niet alleen interessant vanwege de nieuwe producten, maar ook om de verschillende seminars die er worden georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven bij de regionale MAN-dealer of de website MAN-Nederland.nl. De onderwerpen van de seminars zijn:

Veiligheid, ergonomie en nieuwe features modeljaar 2024
TGE in de bouw | bpm, 4x4, 3,5t achterwielaandrijving, pick up
eMobility en de bouw
MAN configuraties en hybride aandrijving

Openingstijden van de TKD 2023:
Donderdag 8 juni 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 9 juni 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 10 juni 08:00 – 16:00 uur
Enkele mededelingen die voor de TKD 2023 gelden:

Onder de 16 jaar alleen toegang onder begeleiding (personen onder de 16 jaar hoeven niet geregistreerd te worden);
Huisdieren zijn niet toegestaan;
Op de TKD draaien machines. Denk aan uw veiligheid en die van anderen.